100 Erkek Çocuğuna Cinsel Taciz Skandalı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Haymana’daki bir lisede cinsel taciz iddialarıyla alakalı tahkîkatda, savcı kritik bir ismim attı. Savcının tutuklama talebine karşın şüpheli okul müdürü S.K.’nın adli denetim şartıyla serbest bırakılması, mağdur öğrenciler üstünde baskı iddialarını gündeme getirdi. Baskı yapıldığı iddiaları üzerine, tahkîkatyı devam ettiren savcılık harekete geçti. Savcılık, mağdur öğrencilerin koruma altına alınmasını talep etti. Savcılığın koruma talebini Haymana Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve alakalı Güvenlik birimlerine gönderdiği öğrenildi.

ÖĞRENCİLERİ YÖNLENDİRMİŞ

Soruşturma dosyasına yansıyan mağdur ifadelerinde, idari tahkîkat sürecinde müdür S.K.’nın öğrencileri yönlendirdiği iddiası yer aldı.

Bir mağdur öğrencinin savcılık ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“Müdür bey müfettişler okula geldiği vakit bir dostumuza mesaj göndermiş. İçeriğini tam bilmememle beraber, mesajda, müdürün aleyhine konuşabilecek öğrencilerle konuşup rastgele bir söylemde bulunmamalarını istediğine yönelik ifadeler yer alıyordu. Yine aynı biçimde müfettişlerin okula geldiği gün müdür bey okula gelip bizi topladı. Bizler ile konuşma yaptı. Konuşmada kimlerin bu tür bir şey yaptığını söyledi. Hem de müdür bey konuşması sırasında bizim 11. sınıflardan aleyhine söylemlerde bulanabilecek bireylerin olacağını söyledi. Yine kendisi bizimle konuşması sırasında duygusal söylemlerde bulunarak ve ilaveten ajitasyon yaparak bizi etkilemeye çalıştı.”

CHP: BELEDİYE BAŞKANI, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ, OKUL MÜDÜRÜ AYNI KÖYLÜ

CHP Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi ve Necati Yılmaz da, dün Haymana’ya giderek, tahkîkatnın hali ile alakalı yetkililerle görüştüler. CHP’li Hakverdi, gözlemlerini şu biçimde paylaştı:

“Bu olayda belediye başkanı, ilçe milli eğitim müdürü, şüpheli okul müdürü ve mağdur öğrencilerin bir kısmının aynı köylü bulunduğu bilgi kapasitesi var. Bu kadar yoğun bir akrabalık ilişkisi, tahkîkat dosyanın üstünün kapatılması endişesi duymamıza sebep oluyor. Bir koruma varsa önüne geçmeye çalışıyoruz. Fakat bir baskı ortamı seziyoruz. Soruşturmayı devam ettiren savcı, tüm lehe ve aleyhe delilleri topladığını bize bildirdi. Savcı, dosyaya eklenilen saklılık kararının mağdur çocukları korumaya yönelik bulunduğunu söyledi.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR