1,5 Milyon Mükellefe Beyanname Kolaylığı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün ilerleyen teknolojinin imkanlarını kullanarak mükelleflerin işlerini kolaylaştırmayı, aynı vakitte kayıtdışılıkla etkin şeklinde mücadele etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Söz hususu amaç tarafında yaşama geçirilen fazla sayıda uygulamadan birinin de Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi olduğunu anımsatan Ağbal, şu şekilde konuştu:

“UZMANA İHTİYAÇ YOK”

Vatandaşlarımız 2012 yılından evvel, kiraya verdikleri gayrimenkullerinden elde ettikleri kira geliri sebebiyle dolduracakları beyanname amacıyla fazlası vakit muhasebeci ya da mali müşavirlerimiz gibi işin eksperlerine gereksinim duyuyordu. Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile bu gereksinimi ortadan kaldırdık. Mükelleflerimizin beyannamesini 4 senedir biz dolduruyoruz. Onlara yalnızca internete girerek, onay vermek kalıyor. Bu sayede oldukça evvel vergilendirilmeyen büyük bir meblağı da düzenin amacıylae dahil etmiş olduk.”

HAZIR BEYANNAME SİSTEMİ 1 MART’TA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

Bir süredir üstünde çalıştıkları projeyle Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamını genişlettiklerini açıklayan Ağbal, “Mükelleflerimiz, bundan sonra yalnızca kira geliri amacıyla değil, ücret, menkul sermaye iradı ile başka kazanç ve iratları amacıyla de hiç bir zAhmete katlanmadan, kendileri amacıyla hazırladığımız beyannameyi onaylayarak, işlemlerini tamamlayabilecek” diye konuştu.

borcunu-odemek-isteyene-devletten-buyuk-kolaylik_x_8181881_9271_z2[1]

Maliye Bakanı Ağbal, bunun amacıyla yapılan ve hesaplamalara göre, 1,5 milyon bireyi ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya 1 Mart itibarıyla başlayacaklarını bildirdi.

BEYANNAME DE ÖDEME DE İNTERNETTEN

Söz hususu sistemle bundan sonra alakalı alanlardaki vergi hesaplamalarının otomatik şeklinde yapılacağını bildiren Ağbal, sistemden vatan dışında yaşam sürdüren vatantaşların da yararlanabileceğini söyledi.

Ağbal, “Bu sayede vatandaşlarımız, vergi dairesine ya da mali müşavir, muhasebeci gibi bir ekspertize gereksinim duymadan, internete girerek, beyannamelerini basitçe verebilecek, vergilerini de tekrar internetten kredi kartı ile ödeyebilecek” ifadesini kullandı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR