18 TL’lik Şarjla 500 Kilometre Giden Otomobil

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Abd’nin Silikon Vadisi’nde Tesla Motors’un geliştirdiği, tamamıyla elektrikle çalışan Tesla Model S otomobil, İzmir caddelerini turlamaya başladı. 18 TL’lik şarjla 500 kilometre gidebilen aracın ‘tek kusuru’ 500 bin liralık Türkiye satış fiyatı.

20 DAKİKALIK ŞARJ İLE 250-300 KİLOMETRE

Folkart Tower’da yeralan spor kompleksi ortaklarından ve Genel Müdür İsmail Yuca’nın etraf arkadaşı elektrikli otobilinde normal yakıtlı motor, şanzıman bulunmuyor. Elektrik motorları ise aracın önünde ya da gerisinde değil, altında bulunuyor. 85 kWh’lik Panasonic batarya paketi ile çalışan vasıta, tam şarj edildiğinde aşağı yukarı 500 kilometre gidiyor. Tam şarj amacıyla harcanacak elektrik maliyeti ise yalnızca 18 TL. Kurulum çalışmaları süren ve giderleri yapımcı firma yönünden karşılanacak bulunan süratli şarj istasyonlarında yapılacak 20 dakikalık şarj ile 250 – 300 kilometre yol alınabileceği belirtiliyor.

HER ŞEY EKRAN ÜZERİNDE

Aracın bir diğer enteresan özelliği ise bütün ayarlarının 17 inçlik dokunmatik ekrandan yapılabilmesi. Sunroof, sürücü koltuğu, direksiyon, enerji hali ve navigasyon gibi aracın detaylı özellikleri tamamıyla bu ekrandan denetim edilebiliyor. Tesla Model S’in standart şeklinde 3G internet bağlantısı da var. Cep telefonuna yüklenen bir program ile internet üzerinden otomobil ile bağlantı kurulabiliyor ve amacıyladeyken uygulanan müdadurumalerin bütünü yapılabiliyor. 5 kapılı bulunan bu aracın hem ön kaputunun altı, hem de arka alanı bagaj vazifiyeti görüyor. Arka bagajın zemininde gizlenmiş koltuklar kaldırılarak, iki çocuğun yüzleri arka cama bakarak seyahat edebileceği bir şekle dönüştürülebiliyor.

18-tl-lik-sarjla-500-kilometre-giden-otomobil

ÖTV’Sİ YÜZDE 3

Daha etrafvi bulunduğu amacıyla internette araştırırken bu otomobilden haberdar bulunduğunu ifade eden İsmail Yuca, ABD’de imal edilen otomobili, Avrupa standantlarına göre düzenlemenin yapıldığı Hollanda’da satın aldığını söyledi. Yuca, “Teknoloji harikası bulunan bu aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yok. ÖTV yüzde 3, KDV yüzde 18.

3 SANİYEDE 100 KİLOMETRE

Tek pedallı sürüş özelliği ile gaza basıldığında 100 kilometreye 3 saniyede çıkıyor, ayağınızı çektiğinizde hem şarj ediyor, hem fren kullanmadığınız amacıyla fren balatalarıyla alakalı sıkıntınız olmuyor. Hız sabitleyici özelliği ile öndeki vasıta ile aranızdaki uzaklığı belirliyorsunuz ve öndeki aracı takip edip, o durduğunda bu da duruyor, hareket ettiğinde bu da ilerliyor. Araç önündeki kamerayla şerit takibi yapıyor, çıktığınızda titreşimle uyarıyor. Hızı 250 kilometre ile sınırlandırılmış. Araçta dişli bulunmaması sebebiyle bütün vasıtaları kalkışta geçiyor. Yağ, yağ filtresi gerektirecek hiçbir şey olmaması sebebiyle, onarımcıları ve akaryakıt satanları üzecek” dedi.

Bu otomobilin pek bilinmeyen bir vasıta olması sebebiyle tanıttığını ifade eden Yuca’nın aracın diğer özelliklerini de şu şekilde sıraladı:

FİYATI 500 BİN LİRA

“Yeni uygulanan bir program güncellemesi ile aracı valeye teslim etme sorunu yok. Araç, ‘vale denetimi’ne getirildiğinde hız; park yapımına ideal bir duruma geliyor. Eğlenceli sürüş yapmaya kalkması engelleniyor, bagajlar ve torpido gözleri gibi bölgelere ulaşım önleniyor. Araç nerdeyse her gün kendini güncelliyor. Yazın yüklenecek program ile direksiyon dahil bütün denetimi otomobil kendisi yapacak. Motor ünitesi ve pili 8 sene sınırsız kilometre garantili. Trifaz zorunluluğu olmayan otomobil, alıncak bir aparatla 220 volt ile de şarj edilebiliyor. Aracın şaft ve gibi sistemleri olmadığı amacıyla arka koltukta 3, arka bagajda ise belli yaşa kadar iki çocuk koltuğu bulunuyor. Böylece hem performans, hem aile otomabili olma özelliği taşıyor. Süspansiyon ayarlarıyla sorunlu yolda ya da bütünseklerde otomobil yerden yükselebiliyor ve belleğine ekleyerek ileri gelişlerde sürücünün rastgele bir hareketini beklemeden bunu uyguluyor. Aracın Türkiye’deki satış fiyatı ise donanımına göre 500 bin TL’yi buluyor.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR