Lys Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Zorlu uğraşlar sonrası sınava hazırlanarak LYS’ye giren öğrenciler şimdide sınavın açıklanmasını bekliyor. Öğrenciler için her yıl sınav açıklanma tarihleri eziyet olarak geçiyor. Sınava binbir türlü zorluklarla giren öğrenciler birde tercihlerin açıklanması derdini yaşıyor. Lisans Yerleştirme tercih sonuçlarının ise 15 temmuz 2012 ve 20 temmuz 2012 tarihleri arasında kesin olarak açıklanması bekleniyor.

LYS sınavına giren ve puanına göre tercih yaparak biran önce bu dertten kurtulmak isteyen öğrenciler LYS’nin açıklanmasını heyecanla bekliyor. ÖSYM puan hesaplamasında bu yıl Ortaöğretim Başarı Puanınıda katacak. Yani öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınav puanlarının lise notlarıyla birlikte toplam puan olarak görebilecek.

ÖSYM’den Tercih Yapacaklara Uyarı

ÖSYM heryıl binlerce öğrencinin ölü tercih yaptığını ve puan almak kadar doğru tercih yapmanında önemli olduğunu belirtiyor. Yanlış tercih yüzünden 1 yıl kaybeden öğrenciler olduğunu belirten ÖSYM yetkilileri LYS puanlarının açıklanmasından sonra tercihler konusunda da öğrencilerin destek alması gerektiğini savunuyor. LYS puanına göre bir önceki yılki taban ve tavan puanlarında göz önüne alınarak seçim yapılması gerektiği ve tercihlerin büyükten küçüğe olması gerektiği belirtildi. Aksi halde ilk tercihin düşük puanlı olması sebebiyle ilk tercihin kazanılması ve diğerlerin boşa gitmesine sebep oluyor. LYS sonuçları açıklandığında ÖSYM resmi internet sitesinden açıklanacak ve bizde sizin için burda yayınlayacağız. LYS tercih sonuçları en kısa sürede çaıklanacaktır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR