2017 Kurban Bayramı Tatili Uzatılıyor mu?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bu sene 31 Ağustos’ta arife günü ile başlayacak Kurban Bayramı, yaz aylarında tatile çıkamayanlar amacıyla nerdeyse son bir talih olacak. Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ardındannda arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz fazla uzamasını isterken, yazın son tatil talihını kaçırmak istemeyenler, vatan içi ve vatan dışı tur firmalarından rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

DEPREM TUR TALEPLERİNİ ETKİLEMEDİ

Yunanistan’ın Kos Adası merkezli deprem ise Güney Ege ve Yunan adaları turlarına isteği etkilemedi.

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene Kurban Bayramı’nın deniz-güneş tatili uygulamak isteyenler amacıyla fazla şık bir devreye denk yaklaştığını, bayram tatili amacıyla rezervasyonların aylar evvelinden başladığını söyledi.

“POPÜLER OTELLER AĞUSTOSUN İLK YARISINDA DOLACAK”

Bayram tatili amacıyla “yükselen bir talep grafiği” olduğuna işaret eden Temeller, “Ağustos ayının ilk %50 sinde tanınmış otellerin dolacağını öngörüyoruz.” dedi.

Yurt dışı turlarda da taleplerin son devrede gerektiğince hızlandığını bildiren Temeller, şu şekilde konuştu:

“Turların bir alanı tamamıyla dolarken, bir evresinde sınırlı sayıda kontenjan kalmış halde. Gemi turlarında ise son birkaç aydır görülen yoğun ilgi yardımıyla bilhassa Akdeniz rotalarında gemilerin fazla az bir evresinde müsaitlik mevcut. Yurt içerisinde Belek, Bodrum ve Kemer en fazla seçim edilen destinasyonlar. Okul evveli çocuklu aileler keyifli otelleri ile Belek, Kemer ve Side’yi, çiftler ise Bodrum ve Çeşme’yi seçim ediyor. Yurt dışı turlarda sezon ve tatilin fazla uzun olmaması bundan dolayı 3 ve 4 gecelik Avrupa turları, bilhassa İtalya, İspanya, Fransa’nın güneyi, Orta Avrupa turları ve kuzey bloku ülkeleri gerektiğince tanınmış. Aynı vakitte Küba, Güney Amerika, Amerika, Hindistan-Nepal turları ise uzak destinasyonlar arasında en fazla seçim edilen bölgeler. Gemi turlarında ise Yunan Adaları, Akdeniz ve Irmak turu uygulamaları en fazla talep gören ürünlerin başında geliyor.”

DEPREM İPTALLERİ KÜÇÜK ORANLARDA KALDI

Oktay Temeller, Yunanistan’ın Kos Adası merkezli depremden ileri hafta, bilhassa Bodrum, Datça ve Marmaris’e gidecek tatilcilerin kısa vakitli tedirginlik yaşadığını ve ufak miktarda iptaller olduğunu ifade etti.

Deprem ardından uygulanan açıklamaların da etkisiyle Güney Ege’ye yönelik kaygıların yatıştığını bildiren Temeller, “Bayram devreinde deprem endişesi ile seçim değiştirecek mühim bir tatilci kitlesi beklemiyoruz. Yurt dışı turlarda kısa vakitli bir kuşku oluşsa da rastgele bir iptal ya da talep düşüklüğü yaşanmadı.” diye konuştu.

“YAZIN TATİLE GİDEMEYENLER İÇİN SON ŞANS”

Pronto Tour Kurumsal Etkileşim Müdürü Mehmet Güneli de bayram turlarında yerli turistlerin vatan dışında çoğunluklu şeklinde Orta Avrupa’da Budapeşte, Viyana ve Prag’a ilgi duyduğunu, ilaveten, İtalya, İspanya, Balkanlar, Yunanistan, Benelüks ülkeleri ve Endülüs-Portekiz’in de ilgi gören rotalar arasında olduğunun altını çizdi.

İlk defa vatan dışına çıkacak tatilcilerin görmek istedikleri ülkelerin başında İtalya’nın yaklaştığını bildiren Güneli, ilaveten vize istenmeyen Ukrayna ve Fas gibi ülkelerin de son devrede revaçta olduğunu söyledi.

“VİZE İÇİN ACELE EDİN”

Arife gününün tam gün tatil ilan edilmesinin bilhassa uzak ülkelere gitmek isteyenler amacıyla üstünlük olacağına değinen Güneli, “Yazın tatile gidemeyenler amacıyla okulların açılmasından önceki belki de son talih diyebiliriz. Uzak bölgelere gitmek isteyenler amacıyla de bir talih olabilir. Kurban Bayramı tatilini başta Schengen bölgesi olmak üzere, vizeyle gidilecek ülkelerde geçirmek isteyenlere tavsiyemiz, rezervasyon amacıyla çabuk etsinler. Kısıtlı bir vakit kaldığı amacıyla vize işlemlerinin erken başlaması mühim bir üstünlük.” diye konuştu.

Güneli, vatan içerisinde de seçimlerin fazlalıkla Ege ve Akdeniz merkezli olduğunu bildirdi. Kemer, Belek, Alanya ile Bodrum ve Marmaris’in her devre ilgi gördüğüne işaret eden Güneli, “Fakat gözlemlerimiz, son devrede Kuzey Ege’deki rotaların fazla fazla ilgi görmeye başladığı yönünde. Yine Kıbrıs otelleri de bayram amacıyla yoğun rezervasyon alıyor.” dedi.

“DEPREM SONRASI PANİK HALİ AŞILDI”

Yunanistan’ın Kos Adası merkezli depremin ardındannda taleplerde kısa vakitli bir etkilenme olduğuna da değinen Güneli fakat hasarın büyük olmadığının görülmesinin ardındannda panik halinin aşıldığını söyledi.

Güneli, “Bazı iptaller olduğunu duyduk fakat biz iptal almadık. Yunan adaları bayramda da talep görmeye devam ediyor. İlginin yüksek olduğunu görüyoruz.” diye konuştu

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 10 GÜN OLABİLİR!

Normalde Kurban Bayramı tatili afere günüyle eş güdümlü 4.5 gün şeklinde kutlanıyor. Hem kamu hem de hususi sektörde Kurban Bayramı tatili arefe günü öğlen saatlerinde başlıyor. Yani bu sene amacıyla Kurban Bayramı tatili 31 Ağustos 2017 Perşembe günü öğlen zamanında başlayacak. Fakat 2017 senesi Kurban Bayramı takviminde bir de sürpriz var. O da 30 Ağustos. Arefe gününden bir gün önceye denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil takviminde yer alıyor. 30 Ağustos’un denk gelmesi ile Kurban Bayramı tatili 6 güne çıkıyor. Devlet memurları ve hususi sektör çalışanları amacıyla arefe gününün yarım gün değil tam gün tatil olması bekleniyor.

Turizmcilerin son devrede yükselen Kurban Bayramı tatili 10 gün olsun beklentisi de hükümetin gündeminde. 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan evveli iki günün hükümet yönünden bayram tatiline dahil edilmesi durumunda Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkabilir. Hükümetin tatil zamanını uzatması durumunda Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayıp, 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Çalışanlar bu tür bir halde 5 Eylül 2017 Salı günü işbaşı yapacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR