2018 MTV Zammı Düşüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

MTV zammına gelen büyük reaksiyonlar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MTV zammıyla alakalı şeklinde alınan kararın sonrasında MTV zammının oldukça ideal bir seviyeye düşüreleceğini belirtmişti. Maliye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben yaptım oldu anlayışına ekonomi politikalarında da yer yoktur” sözleriyle noktayı koyduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) yüzde 40’lık artışı aşağı çekiyor. Yüzde 40-68 arasındaki yüksek artış makul seviyeye çekilecek. Maliye’nin ileriki hafta açıklaması beklenilen yeni planlama kapsamında yükselişin yüzde 20-40 arasında olması bekleniyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisindeki bu artış sonrasında, mevzu önceki gün Bakanlar Kurulu’nda mevzuşulmuştu. Kurulda vergi yapılandırılmalarının vatandaş lehine yapılması gerektiği vurgulanarak, MTV ve gelir vergisi dilimlerinin bu tarafta belirlenmesi gerektiği açıklanmıştı. Meclis’e gönderilen tasarıda gelir vergisi oranının üçüncü dilimindeki gelirler amacıyla yapılan yüzde 27 oranının yüzde 30’a çıkarılması düşünülmektedir. Maliye binek arabalar amacıyla 40 bin TL nin altında başlayıp 475 bin liranın üzerine kadar 7 değişik fiyat aralığı göstermişti. Fiyat arttıkça MTV de yüzde 68’e kadar artış gösteriyordu. Beklenen yeni karar sonrasında ise, motor silindir hacmine ve taşıt sayısal değeri göre en yüksek araçlarda, yüzde 40 Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı yaşanacaktır.

DÜZELTMELER YAPILACAK

Başbakan Binali Yıldırım, ‘MTV yükselişinın makul seviyeye çekilmesine’ dair çalışmalarla alakalı soruya, “Motor hacimlerine göre ve başka özelliklerine göre Maliye Bakanımız lüzumlu planlamaleri, düzeltmeleri yapacaktır” karşılığını verdi. Düzenlemenin kapsamına dair soruya da Yıldırım, “Bütün detayları çalışacaklar, şu anda bu kadar bilgi verebilirim. Bugünlerde belli olur. Tasarı şu anda komisyonda” karşılığını verdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR