“350 bin öğrencimiz için teşvik talebinde bulunduk”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Özel öğretim kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Milli Eğitim Bakanlığı şeklinde bu yıl 350 bin öğrencimize teşvik verilmesi talebinde bulunduk” dedi.

Avcı, öğretmenevindeki toplantıda, eğitim bölümünde uygulanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de 6 bin 316 hususi okul olduğunu bildiren Avcı, 787 bin 315 öğrenci eğitim-öğretim gördüğünü söyledi.

Avcı, geride bıraktığımız yıl hususi okullarda okuyan öğrencilere yönelik bir teşvik ve destek uygulaması başlattıklarını vurgulayarak, bu uygulama kapsamında geride bıraktığımız yıl 167 bin 424 öğrencinin teşvikten yararlandığını ifade etti.

Ne kadar teşvik verileceğinin her yıl Maliye Bakanlığı ile kararlaştırıldığını ve bu yıl oldukça yüksek bir talep olacağı varsayımıyla sayının yüksek tutulduğunu izah eden Avcı, şu şekilde dedi:

“Milli Eğitim Bakanlığı şeklinde bu yıl 350 bin öğrencimize teşvik verilmesi talebinde bulunduk. Rakamı yükseltmek istiyoruz zira dönüşen kurumlarımızın büyük bir bölümü liseye, esas liseye dönüşüyor. Dolayısıyla o bölgeye gidecek gereksinim sahibi öğrencilerimize de teşviklerden yararlanabilmeleri amacıyla bir pay ayırmak istiyoruz. Maliye Bakanlığı’ndan geride bıraktığımız yıl verdiği teşvikin bu yıl yüzde 10 arttırılmasını talep ettik. Görüşmeler devam ediyor.”

Avcı, dönüşüm uygulamasına başvuran dershaneler ile ilgili bilgi verdi. Avcı, “Bugüne kadar 2 bin 262 dershane dönüşüm uygulamasına başvuru etmiş, bunlardan 2 bin 228’i dönüşüm uygulamasına kabul edilmiş. Bu uygulamaa başvurular 1 Eylül’e kadar devam edecek” ifadesini kullandı.

Dönüşüm sürecindeki kıstaslara değinen Avcı, dershanelerdeki dönüşümü başlattıktan sonra bakanlığın ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyasının amacı olduğunu bildirdi.

Avcı, “Buna karşın uluslararası kurumlardan Türk milli eğitimin bugün geldiği noktaya dair fazla olumlu değerlendirmeler, rapor eder yayımlandı” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR