41 yıldır sadece kırmızı gömlek giyiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Merkeze bağlı Çiftlik köyünde çiftçilik yaparak hayatını kazanan Halil Öztürk (61), AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşta geçirdiği bir ameliyat nedeniyle bacağında engel oluşması üzerine askerlik yapamadığını, bu nedenle Türk bayrağına sevgisini göstermek için kırmızı gömlek giymeye karar verdiğini söyledi.

Evinde 50’yi aşkın kırmızı gömlek bulunduğunu ifade eden Öztürk, yaklaşık 41 yıldır sürdürdüğü alışkanlığıyla kentte ”kırmızı gömlekli adam” olarak da nam saldığını aktardı.

Öztürk, ”Yaklaşık 41 yıldır kırmızı gömlek giyiyorum. Bartın’da vatandaşların yanı sıra siyasiler, bürokratlar adımı bilmez ‘kırmızı gömlekli’ diye tanır. Adımı bilen sayılıdır. Telefonla aradıklarında dahi ‘kırmızı gömlek nasılsın’ diye hitap ederler. Bundan da hiçbir zaman şikayetçi olmadım, tam tersine mutlu oluyorum” diye konuştu.

Damatlığı da kırmızı

Kırmızı gömlek sevgisi sayesinde sadece Bartın değil, çevre illerin yanı sıra Ankara ve İstanbul’da da ünlendiğini ifade eden Öztürk, 48 yaşında evlendiğini ve damatlık gömleğinin de kırmızı olduğunu anlattı.

Öztürk, şöyle devam etti:

“Evdeyken, harman döverken, ava giderken, odun keserken, tarlada çalışırken üzerimden kırmızı gömleği hiç çıkarmam. Zaten başka renk gömleğim yok. İş gömleğim de bayram, düğün gömleğim de kırmızı. Artık bu sevdadan vazgeçmem mümkün değil. Kırmızı gömlek benimle bütünleşti. Bugün beni bu kırmızı gömlek sevdasından vazgeçirebilecek hiçbir güç yoktur. Eşim ‘ben mi kırmızı gömlek mi diye’ tercih sunsa kırmızı gömleği tercih ederim. Kırmızı gömlek benimle mezara kadar gidecektir.”

Öztürk, mezarının başına demir sacdan veya betondan kırmızı gömlek yaptıracağını da sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR