7 TİP’linin Öldürüldüğü Davanın Sanığına İhale Verildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör saldırılarının yaşandığı bölgeler başta olmak üzere Türkiye genelindeki bütün il ve ilçelerde zırhlı emniyet kulübelerinin yapımına karar verdi. Öncelik ile Diyarbakır Sur’da çoğu noktaya bu kulübelerden kuruldu. Acil ve ihalesiz şeklinde yapımına karar verdiği zırhlı emniyet kulübelerinin yapımını üstlenen şirketlerden biri de Ankara’da kurulu tespit edilen BEST Grup adlı firma oldu. Firma sahibinin ise 7 Türkiye İşçi Partili (TİP) gencin öldürüldüğü Bahçelievler katliamında hüküm giyen ve 10 senesi aşkın vakit cezaevinde yatan Ahmet Ercüment Gedikli bulunduğu öğrenildi. Gedikli, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı’nın yakın dostu şeklinde biliniyor.

Ahmet Ercüment Gedikli

TERÖR OLAYLARINA ANINDA MÜDAHALE

EGM, terör olaylarına hemen müdahale, mahalle ile sokaklarda polisin görünür kılınması hedefiyle kritik il ve ilçelerin çoğu noktasına zırhlı emniyet kulübeleri kurulmasına karar verdi. Zırhlı emniyet kulübelerinin yapılması amacıyla 4 firma ile anlaşıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket, Nurol firması ve İstanbul’daki bir firmanın yanı sıra Ankara’da kurulu BEST Grup firması da EGM’ye zırhlı emniyet kulübeleri yapmaya başladı.

FİRMANIN SAHİBİ TANIDIK

Zırhlı emniyet kulübelerini yapan firmalardan BEST Grup’un sahibi ise tanıdık çıktı. Bugüne kadar adetsi 50 bin liraya 700 kulübe yaparak EGM’ye teslim eden BEST Grubunun sahibinin, kamuoyunda Bahçelievler katliamı şeklinde tanınan ve 7 TİP’li gencin öldürüldüğü vakanın sanığı Ahmet Ercüment Gedikli bulunduğu meydana çıktı. Hürriyet’in telefonla vardığı Gedikli, EGM’ye zırhlı emniyet kulübeleri yaptıklarını ifade ederek, “Bunlar titiz konular, büyük saklılık içerisinde yürütülen projeler. EGM talep ediyor, biz de yapıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar 700’e yakın teslim ettik. Çok çok özellikleri tespit edilen, emniyet yönünden donanımlı bu kulübelerle alakalı basına haberlerin yansıması, haber yapılmasını da emniyet yönünden tasvip etmiyoruz” dedi.

İNTERNET SİTELERİNDE YER VERİLMİŞ

Firmanın ‘http://www.best-grup.com’ internet sitesinde de zırhlı emniyet kulübelerinin özellikleriyle alakalı verilere yer verildiği görüldü. Kulübelerin fotoğraflarının da yer aldığı sitede, kulübelerin içi ve dışı da görülüyor. Ağırlığı 15 tonu bulan taşınabilir zırhlı emniyet kulübelerinde birer adet klima ve ısıtıcı, ikişer adet sandalye, bir adet telefon, bir adet silah dolabı, bir adet havalandırma fanı, iki adet alarm butonu, bir sigorta kutusu, bir adet ABC tarzı yangın tüpü yer alırken, kurşun geçirmez camları da bulunuyor. El bombasına karşı da sağlam tespit edilen zırhlı kulübelerde, tuvalet de yer alıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR