ABD Başkanlık Seçiminde Oy Sayım Merkezine Saldırı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’de kıran kırana devam eden seçimlerde oyların sayıldığı Pensilvanya Kongre Merkezi’ne saldırı planlandığı iddiasının araştırıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında silahla yakalanan bir kişi gözaltına alındı.

ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken, ülkedeki gerilim iyice arttı. İki başkan adayının karşılıklı açıklamalarının ardından sokaklarda da karışıklıklar yaşanmaya başlandı. Dün eline silah alan Trump destekçileri seçim merkezi önünde toplanırken, yeni iddialar korkunç olarak değerlendirildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Posta yoluyla gönderilen oyların sayımının devam ettiği Pensilvanya’da hem Başkan Donald Trump hem de Demokrat Partili rakibi Joe Biden yanlıları çeşitli gösteriler düzenledi. Son olarak polis temsilcisi, Hummer marka cip içerisindeki silahlı kişilerin Virginia’dan Philadelphia’ya doğru yola çıktığı bilgisinin ulaştığını söyledi. Söz konusu araç ve silahla birlikte bir kişi gözaltına alındı.

ABD başkanlık seçiminde oy sayım merkezine saldırı planlandığı iddia edildi

ABD SEÇİMLERİNDE SON DURUM NE?

Son olarak Michigan’ı kazanarak ciddi bir avantaj sağlayan Demokratların başkan adayı Joe Biden 264 delegeyle, 214 delegesi bulunan Trump’ın önünde bulunuyor. 270 delege sayısına ulaşan aday, ABD’nin yeni başkanı olacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR