ABD’den Chengdu’daki Konsolosluğu Kapatıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çin’den ABD’ye misilleme: ABD’den Chengdu’daki konsolosluğunu kapatmasını talep etti

Çin, Amerikan hükümetinin Çin’i bu hafta başında Houston’daki misyonunu terk etmeye zorlamasının ardından, ABD’den ülkenin güneybatısınaki Chengdu kentindeki konsolosluğunu kapatmasını istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan Cuma günü yapılan açıklamada, “Çin’in bu tedbiri, ABD’nin haksız kararına yönelik meşru ve gerekli bir adımdır,” denildi ve “Uluslararası yasalar, uluslararası ilişkilerin temel normları ve geleneksel diplomatik pratiklerle uyumludur” değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD ile Çin arasındaki dişe diş bu mücadele, son aylarda ticaretten koronavirüs pandemisi ile mücadeleye, geniş bir cephede kötüleşen iki ülke arasındaki sıkıntılı ilişki için son yılların en büyük tehditlerinden birini oluşturuyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, konsolosluğun tüm faaliyetlerini ve etkinliklerini durdurması için spesifik taleplerde bulunulduğunu belirtti.

ABD’nin Chengdu misonu 1985 yılında açıldı ve ülkenin güneybatısındaki Sichuan, Yunnan, Guizhou ve Chongqing kentlerini kapsıyor. Konsolosluk ayrıca , Komünist Parti’nin muhalafeti bastırmaya yönelik çabalarının uzun süredir Çin ile Batı arasında gerilim kaynağı olduğu Tibet’teki gelişmeleri izlemek için ABD’nin temel merkezlerinden biri.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR