ABD’li askeri danışmanlar DAİŞ’e karşı plan yapacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden uygulanan açıklamada, Irak’ın DAİŞ örgütüyle mücadelesinde Başkan Barack Obama’nın ek 450 askeri danışmanı gönderme kararı aldığını anımsatılarak, Iraklı emniyet güçlerine hem danışmanlık desteği hem sahadaki gücünü artırması amacıyla destek sunacak bu personelin Enbar’ın doğusundaki üsse yerleştirileceği belirtildi.

“Obama bu kararı, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin isteği ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey’nin tavsiyesi üstüne aldı” denilen açıklamada, “Askeri danışmanlar, İbadi’nin kontrolü altında Enbar’ın doğusundaki Iraklı emniyet güçleri ve ulusal aşiretlerin DAİŞ’e karşı hareketindeki plan ve önderlik yöntemlerini geliştirecek” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada bunlar kaydedildi:

“Bu girişim ilaveten el-Esed, Besmaya, Erbil ve Taci askeri üslerinde Iraklı emniyet güçlerini eğiten Amerikalı ve birlik ülkeleri danışmanlarına destek çıkacak. Buralarda eğitimi tamamlanan 9 binden çok Iraklı emniyet gücünün yanı sıra 3 bin askerin eğitimi halen devam ediyor. İlave güçler (danışman), muharebede yer almayarak bölümde vazife yapan ve sayıları 3 bin 100’ü bulan ABD’li danışmanlara katılacak. Eğitim ve danışmanlık işi de önümüzdeki aylarda başlayacak. Bu, Iraklı güçleri desteklememizin yalnızca bir ayağını teşkil ediyor.”

Obama’nın talimatıyla ABD yönetiminin Irak hükümeti ve DAİŞ’e karşı birlik güçleriyle yakından çalışma yürüttüğü ifade edilen açıklamada, yerinden edilmişlerin evlerine dönmesi amacıyla ABD’nin açılacak yardım fonunu destekleyeceğine de işaret edildi.

“İçlerinde ABD vatandaşlarının da varolduğu binlerce Avrupalı savaşçı Irak ve Suriye’de DAİŞ’e katıldı” sözlerine yer verdiği açıklamada, “Bu eğitilmiş güçlerin ana vatanlarına dönerken mümkün eylem ve taraftar çekme gibi girişimlerde bulunacağı eğilimlerinden kaygılıyız” denildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR