Açıköğretim Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Açıköğretimde geçtiğimiz yıl kredili sistem olacağı söylenmiş. Ancak yetiştirelemediği ve sistemin tam olarak hazır olduğu hissedilmediği için getirilmemişti. Aslında kredili sistemden ziyade, kredili sisteme geçiş aşamasının nasıl olacağı büyük soru işaretleriydi. Özellikle öğrenci bu aşamada kaldıkları dersleri alıp alamayacakları veya kaldıkları dersler yerine hangi dersleri alabilecekleri, kredili sisteme göre ders geçip geçemeyecekleri gibi sorular kafaları karıştırmış durumdaydı.

Aöf kayıt yenileme 22 ekim 2012 itibariyle resmi olarak başladı. Kayıt yenileme başlamasıyla birçok aöf öğrencisi kayıtların nasıl yapılacağı, harç ücretlerinin önce mi sonra mı yatıralacağı gibi soruları sormaya başladı. Aslında soru sormakta imkansız. Çünkü ilk kez bu sene kredili sisteme geçiş aşaması yaşanıyor. Kredili sistemde alınabilecek toplam kredi 45 olarak belirlenmiş. Üst sınıftan ders almak isterseniz 45 krediye kadar seçebiliyorsunuz. Her neyse konumuza geri dönelim. Muhtemelen bu konuyu okuyorsanız açıköğretim kayıt yenileme işlemi yapmak istiyor ve nasıl yapılacağını tam olarak bilmiyorsunuz. Şimdi bu yazımızda sizlere tek tek aöf kayıt yenilme işlemini anlatacağız.

Açıköğretim Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Öncelikle harç ücretini kesinlikle bankaya yatırmıyorsunuz. Bankaya harç ücretlerini yatırırsanız, sistemde herhangi bir değişiklik yapamıyorsunuz. Yani harç ücretlerini tüm işlemler bittikten sonra yatırabileceksiniz. Buraya kadar herşey tamamsa şimdi ders silme ve ekleme kısmına doğru ilerleyelim. http://kayit.anadolu.edu.tr/ bu adrese girerek, tc kimlik numaranız ve daha önceden aöf bürolarından almış olduğunuz şifre ile giriş yapıyorsunuz. Şifrenizi unuttuysanız tekrara aöf bürolarından temin edebilirsiniz. Kayıt adresine girdikten ve giriş yaptıktan sonra ekrana gelen açıklamaları okuyarak kabul ettiğinizi belirterek ileri seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu kısımları okumanız, yararlı olacaktır. Ekrana gelen yeni sayfada ders sil ve ekle seçeneklerini göreceksiniz. Önceki dönemlerden kalan derslerin renkli olduğunu ve dilediğiniz dersleri silip ekleyebileceğinizi unutmayın. Ekle sil işleminin ardından ilerleyin ve yatırmanız gereken harç ücretini herhangi bir vakıfbank şubesine yatırarak kayıt yenilme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Aöf harç ücretleri ise genel olarak 200 TL civarı olsada bazı bölümlerde farklılık gösterebiliyor. 16 kasım tarihi aöf kayıtlarının son günü ve dilerseniz harç ücretini biraz geç yatırabilirsiniz. Harç ücretini yatırdıktan sonra ders ekle-sil işlemi yapamazsınız. Harç ücretini yatırana kadar istediğiniz kadar ders ekle-sil penceresine gelerek değişiklik yapabilirsiniz.

Diğer Haberler
GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR