Airbus CN-235 uçaklarının bakımı Kayseri’de yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenen onaylama töreninde yaptığı konuşmada, Türk Hava Kuvvetlerinin, “ebedi başkomutan ve en büyük havacı Mustafa Kemal Atatürk’ün” eşi benzeri olmayan öngörüsüyle çizdiği yolda emin ismimlarla yürüdüğünü söyledi.

Bugün elde ettikleri kabiliyetin “İstikbal göklerdedir” amacı tarafında atılan şık bir ismim bulunduğunu altını çizen Öztürk, şu şekilde konuştu:

“Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlıkları, 80 senesi aşkın bilgi birikimleriyle sürdürülebilir harekatın mühim birer çarpanı mevkisine gelmişlerdir. 1. Hava İkmal Bakım Merkezi, jet uçak ve motorlarının bakımında, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi büyük gövdeli uçakların fabrika düzeyi bakımında, 3. Hava İkmal Bakım Merkezi ise elektronik ve kalibrasyon bölümünde hem vatan içi hem de vatan dışında savunma endüstri bölümünde boy gösterebilecek konuma ulaşmışlardır. Bunun en mühim göstergelerinden biri Aralık 2014’te yeni kuşak müşterek taarruz uçağı F-35’lere zor sağlayacak F-135 motorlarının Avrupa bölgesi bakım, onarım, tadilat sorumluluğunun 1. Hava İkmal Bakım Merkezine verilmesidir. Dünya genelinde ses getiren bu kazanımın sonrasında 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığımız da benzer bir başarıya imza atmış ve CN-235 uçakları amacıyla yetki sahibi bakım merkezi şeklinde tescil edilmiştir. Kazanılan bu başarı hepimiz amacıyla hayırlı olsun.”

İlgi kısmı içerisinde silah sistemlerinin bakım, onarım, revizyon, modernizasyon, ikmal ve teknik idare hareketlerini dünya ve NATO standartlarında yürüten merkezin, kazandığı onaylama belgesiyle sahip olunan başarılarını taçlandırdığını ve C-130 uçaklarında bulunduğu gibi CN-235 uçaklarında da bu düzeye ulaştığını altını çizen Öztürk, bu başarının sivil endüstri ile entegrasyon yönünden ehemmiyet taşımasının yanı sıra 2. Hava İkmal Bakım Merkezini küresel savunma endüstri bölümünde mühim bir aktör durumuna getirdiğini anlattı.

Türkiye’de 59 CN-235 uçağı var

Türk Hava Kuvvetleri başta olmak üzere deniz ve kıyı emniyet komutanlıkları kullanımındaki toplam 59 CN-235 uçağının 300 bin saatin üzerindeki uçuşunun, Türkiye’nin büyüklüğünü ve ehemmiyetini gösterdiğini altını çizen Airbus Türkiye Başkanı Can Genç, şunları kaydetti:

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR