Alacaklarını Alamayan İnşaat Şirketi, Barcelona’yı İflas Talebiyle Mahkemeye Verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İnşaat şirketi MCM, 3,5 milyon euro’luk alacağını ödemeyen Barcelona’yı mahkemeye verdi. MCM, parayı tahsil edilebilmesi için kulübün iflasının açıklanması talebinde bulundu.

Barcelona için La Masia’nın yenilenme projesini yürüten Muro Cortina Modular Renting [MCM], 3,5 milyon euro’luk alacağı ödenmediği için kulübü İş Mahkemesi’ne şikayet etti.

MCM’nin iddiasına göre Barcelona ile borç ilişkileri 22 Aralık 2010’da, Sandro Rosell’in başkanlığı döneminde başladı ve 30 Haziran 2017’de son ödeme tarihi verildi. Barselona merkezli şirket, Mart 2018’de Barcelona kulübünü borçlular listesine ekleyerek finansal tablolarını güncelledi. Ancak, o günden bu yana şirket ile kulüp anlaşmazlıklar yaşadı.

MCM, Barcelona’ya karşı sözleşmeye dayalı alacağını yerine getirme için 900 bin euro mahkeme masrafıyla birlikte alacak davası açtı. Barcelona ise MCM’nin yaptığı iş nedeniyle bugüne kadar 250 bin eurodan fazla onarım masarfı olduğu için MCM’ye karşı dava açtı. MCM ise 3,5 milyon eurosunun tahsil edilebilmesi için kulübün iflasının açıklanmasını talep etti.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Büyük bir borç sarmalının içine giren ve koronavirüs nedeniyle mali açından zor günler geçiren Barcelona ise hala oyuncularıyla maaş indirimi için görüşmelerini sürdürüyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR