Alarm Sistemleri Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Alarm sistemi; gasp, hırsızlık, soygun, tehdit, yangın, haneye tecavüz, sağlık problemleri gibi durumlarda imdadınıza çağıran bir elektronik çözüm paketidir.

Bu alarm istemlerinin kullanımı da oldukça basittir. Ayrıca sağladığı güvenlik önlemleri sayesinde de yüksek koruma sağlamaktadır. Bu alarm sistemleri; iş yerinizin ya da evinizin konumuna, isteklerinize ve içerideki yaşama tarzınıza uygun olarak özenle seçilmiş olan elektronik parçaların kendi aralarında entegre edilmesiyle oluşur.

Kullanıcıların ihtiyacına göre de projelendirilebilen bu alarm sistemleri kablolu veya kablosuz bir yapıda da tasarlanabilir.

Alarm sistemlerinde yer alan ekipmanları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Alarm paneli,
  • Tuş takımı,
  • Manyetik kontak,
  • Gaz duman ısı dedektörleri,
  • Siren alarm sistemlerinin sahip olduğu ekipmanlardır.

Alarm sistemi içinde yer alan bu ekipmanları da arzu ettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Alarm Paneli

Alarm sisteminin ana merkezi olan alarm paneli; yangın, hırsızlık, gaz kaçağı gibi alarm durumlarında algılamış olduğu sinyalleri gerekli gördüğü noktalara iletir. Siren üniteleri ve dedektör de bu panele kablolu ya da kablosuz olarak bağlanarak alarm sistemini meydana getirir.

Tuş Takımı

Tuş takımı, alarm paneliyle gerekli olan iletişimi sağlayan ünitedir. Tuş takımı ile alarm sistemini devreye alabilir veya sistemi devre dışı da bırakabilirsiniz.

Manyetik Kontak

Manyetik kontak; pencere ve kapıların üzerine takılan dedektörlerdir. Bu panel sayesinde kullanılan alanların hareket etmesi durumunda manyetik kontak; alarm paneline bu durumu bildirecek ve alarm kuruluysa da alarmın devreye girmesine yardımcı olacaktır.

Gaz Duman Isı Dedektörleri

Gaz duman ısı dedektörleri, duman ya da gaz yoğunluğunu algılayarak alarm sistemini bu durumdan haberdar eder. Bu panel alarm sistem kurulu olmasa bile 24 saat aktif olur.

Siren

Dsc Alarm Siren, yüksek ses kalitesi ile birlikte çevreyi uyaran bir ünitedir. Sirenler, dahili ve harici olmak üzere toplamda iki adettir. Harici siren bir mekanın dışarıdan görülebilecek olan kısmına monte edilir ve bu sirenler, hırsızlar tarafından görülerek hırsızlara karşı caydırıcılığı da arttırır. Ayrıca dış mekanda yer alan sirenin kablosu kesilse dahi aküsü devreye girerek sesli uyarı gerçekleşmiş olur.

Data Güvenlik Sistemleri iletişim :  Merkez: 444 22 74 – 0850 304 46 16 – 0850 885 30 42

İstanbul Avrupa: 0212 619 11 11 – 0212 667 84 84 – 0212 667 92 49

İstanbul Anadolu: 0216 572 55 10

Adres: İstanbul / Türkiye

Email: info@dataguvenlik.com.tr

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR