Alkol Bağımlılığı Nasıl Geçer?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Alkol genç ihtiyar demeden toplumumuzun büyük yüzdesi yönünden kullanılmakta bulunan içkilerdendir. Günümüzde çoğu ailenin dağılma nedeni bulunan alkol amacıyla alışkanlık yaratacak düzeyde alkol kullananların bu etkiden kurtulması mümkün. Alkol bağımlılığından kurtulma vakitcini kısaltmak amacıyla erken tedbir alabilmek ve geç kalmadan alkol bağımlılığından kurtulmak gerekecektir. Bu makalemizde sizlere alkol bağımlığı ile ilgili ayrıntılı veriler vereceğiz. Alkol bağımlılığı ve tedavi şekilleri ile ilgili merak ettiklerinizi bu makalemizde bulabileceksiniz.

ALKOL BAĞIMLILIĞI

Alkol kullanmaktan ötürü meydana çıkan problemler çağımızın en mühim dertlerinden biri olmaktadır. Alkol kullanımı sonucund sıhhat problemleri, trafik kazaları, intihar, suça yönelme, aile geçimsizliği, ekonomik problemler, iş hayatının bozulması gibi çoğu değişik problem baş göstermektedir.

alkol-bagimliligi-kalitim-yoluyla-gecer-mi-1

Alkol bağımlılığı başka adıyla alkolizm ise ferdin vücut ve ruh sağlığını, aile, sosyal ve iş uyumunu bozacak düzeyde sık ve çok alkol alma; alkol alma isteğini bitirememe gibi iki belirli bir problemun meydana gelmesidir. Alkolizm ilerlemiş bulunan ülkelerde çok çok çok görülmektedir. İsveç, Norveç, Amerika, Fransa gibi ülkelerde gerektiğince yaygınken ülkemizde de alkol kullanımı ne yazık ki süratle çoğalabilmektadır.

ALKOL BAĞIMLILIĞININ NİÇİN OLDUĞU SAĞLIK SORUNLARI

Belirli vakit alkol bağımlılığı devam eden bireylerin alkolü bırakma konusu ile ilgili zorluk çektiği görülmüştür. Genellikle alkolü bırakma belirtisi şeklinde tanınan ve uzun vakit alkol kullanan bireylerin değişik bırkma sendromlarını gösterdiği görülmektedir. Titreme, dizartrik konuşma, kasılmalar, sara nöbetleri , baş ağrısı , çarpıntı, terleme, uyku problemu vs. bunlardan bazılarıdır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR