Alman Borgward Yeniden Üretilmeye Başlıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

1960’lı senelerde batan Alman yapımcı Borgward, yakında tekrar üretime geçiyor. Çin’i merkez seçen Borgward’ın üretim bandından ilk çıkacak aracın bir SUV olması planlanıyor. Otomobilin öncülerinden Carl F. W. Borgward’ın ismini taşıyan marka, fabrikatörün 125’inci yaş gününde tekrar doğdu. Alman ekonomi mucizesi senelerinde güzel tasarımın ve çağdaş teknolojinin sembolü bulunan Borgward’ın detaylı modellerinden 1 milyon adet satılmıştı. 1961 senesinde şirket iflas etmiş ve Borgward’lar yollarda görünmez olmuştu. Alman fabrikatör üzüntüsünden çok yaşamamıştı. Klasik markadan SUV oldu.

50 YIL SONRA GELİYOR

Otomobil aleminde senenin en büyük yeniliği. Klasik marka iflastan 50 sene sonra tekrar pazara çıkıyor. Bu kez orta boy SUV şeklinde. Şirket idaresi ve mühendisler Alman. Araç Çin’de imal edilecek.

İDDİALI SLOGAN

Borgward idare kurulu delegesi Christian Borgward, “Borgward tekrar niteliğin sembolü olacak. Hak ettiği yeri alarak dünyanın önde gelen otomobilcilik şirketleri arasına girecek” diyor. Önce Çin ve Hindistan pazarı

Borgward’ın sermayesi Çin’den geldi. Üretilecek yeni aracın 30 bin Euro değerinde oran şeklinde ucuz bir arazi aracı şeklinde Çin, Hindistan ve Güney Amerika’nın orta sınıfına hitap etmesi öngörülüyor. Tutulursa Avrupa’ya da gelecek.

Borgward idare kurulu başkanı Ulrich Walker, “Yatırımcı natural şeklinde para kazanmak istiyor. Ama, en geç iki sene sonra kara geçeceksin diye baskı yapmıyor. Kar edebilmek amacıyla vakte gereksinimiz olacak. Bu aynı vakitte Çin ve başka ülkelerdeki otomobil piyasasının nasıl gelişeceğine de bağlı.” Uzman: ‘Kolay olmayacak’

Otomobil tarihinde eski bir markanın on seneler sonra tekrar meydana çıktığına oldukça evvel hiç olunmamıştı. Otomobilcilik uzmanı Stefan Bratzel, “Bence hiç basit olmayacak. Çin’de Borgward’ı kimse tanımıyor. Markayı tanıtmak yüklü harcama gerektirir. İsabetli segment seçmişler ama pazarlama organizasyonu kurup çok vasıta satmaları basit olmayacak” görüşünü dile getiriyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR