Alpay Özalan: Quaresma’ya Yakışmadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Olimpiyat Stadı’nda oynanan büyük kapışmayı Trabzonspor 2-1 kazandı. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Yusuf ve Erkan Zengin kaydederken Beşiktaş’ta Quaresma’nın enteresan golü galibiyete yetmedi. Beşiktaş-Trabzonspor maçını köşesinde dşayetlendiren ünlü spor yazarı Alpay Özalan, Quaresma’yı sert bir dille eleştirdi.

“MBIA MUHTEŞEM OYNADI”

Geçen hafta en çok pozisyona giren, en çok şut atan, en çok asist yapıp, en çok gol atan Beşiktaş, bu hafta kendi seyircisi önünde Trabzon’a karşı ilk 10-15 dakikada da tempolu arzulu ve hevesli başladı maça. Fakat anlar geliştikçe Quaresma, Oğuzhan, Olcay rahat top alamayınca, tesirsiz ve yalnızları oynayan Gökhan Töre de önde top tutamayınca Trabzon orta alanda kazandığı 2. toplarla oyuna dengeyi getirdi. Bunda MBia’nın görkemli futbolunun da katkısı çoktu.

“ŞENOL HOCA ES GEÇTİ”

Zevksiz, tatsız, pozisyonsuz ilk yarının ardından, 2. devrede yapılması gereken tek bir atılım vardı ama Şenol Hoca buna es geçti. Eğer siz kenarlardan Gökhan ve Quaresma’yı ceza sahasına indiremiyorsanız, size forvet gerisinde yaratıcılığı üst civarda bir oyuncu lazım. 2. yarının başında Sosa’nın ya da Oğuzhan’ın forvet gerisinde oynaması, yaratıcılık kimlikleriyle Beşiktaş adına pozisyon üretmede yararlı olacaktı.

alpay-ozalan-quaresma-ya-yakismadi-7621918_x_218_o[1]

“QUARESMA’YA YAKIŞMADI”

Bu oyun bünyesinde şayet siz kenardan gelemiyorsanız, oyuna Gomez de girse ne kendine yararı olurdu ne takımına. Onur, Avrupa maçlarından sonra tekrar büyük bir hata yaptı. Quaresma’nın kırmızısı ise attığı gol kadar şaşkınlık verici. Hakem sana ‘Düdüğümü bekle’ diyorsa, hele hele eskiden bir kartın varsa oldukça dikkatli olması lazımdı. Bu onun kariyerine yakışmadı.

“BEŞİKTAŞ FORMASI ÇOK AĞIRDIR”

Trabzonlu Yusuf biraz oldukça zeki ve deneyimli bir oyuncu olsa 2 gol, 2 asistle bitirirdi maçı. Motta, Beşiktaş’a geldiği günden yalnızca bir adet güzel olumlu hareket yaptı. O da geride bıraktığımız sene Olimpiyat Stadı’nda Brugge’e attığı gol. Onun dışında ne ofansta ne de defansta Beşiktaş’a yararlı oldu. Beşiktaş forması çok ağırdır. Bu formanın bu kadar basit ggüzellmemesi gerekir.

OLİMPİYAT ÇİLESİ

Son şeklinde şunu da ekleyelim. Bu stada gelmek bir dert, gitmek bir dert, rüzgarı da ayrı bir dert.. Beşiktaş Olimpiyat’ta devam ederse oldukça çok bu tür problemli maçlar oynar.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR