Altın Fırladı Vatandaş Bozdurdu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, ABD’deki başkanlık seçiminin altın fiyatlarını arttırdığını, bu sebeple elinde altın tespit edilen yurttaşların sıkça altın bozdurduğunu söyledi.

9 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan Başkanlık seçiminde rakibi Hillary Clinton’ı geride bırakan Donald Trump ABD’nin yeni başkanı seçildi. Trump’un başkan seçilmesi ile piyasalarda hareketlenme yaşandı. Bu hareketlenmelere bağlı şeklinde dolar, euro ve altın yükselişe geçti. Altın fiyatlarındaki artış, altın alacak olanları kara kara düşündürürken, bu hal elinde altını tespit edilen vatandaşa yaradı. Altın fiyatlarındaki artışı şans bilen ve elinde altını tespit edilen vatandaşlar kuyumculara giderek altınlarını bozdurmaya başladı.

“İNSANLARIMIZ EKONOMİYİ İYİ ÖĞRENDİ”

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, ABD’deki başkanlık seçiminin piyasalara yüzde 100 tesir ettiğini ve buna bağlı şeklinde dolar, euro ve altında yükseliş yaşandığı belirtti. Vatandaşların ekonomgüzel güzel öğrendiğini, piyasayı tesirleyen olayların sonrasında kara geçtiklerini dile getiren Keskin, “9 Kasım’da uygulanan ABD Başkanlık seçimi ekonomgüzel direkt tesirledi. Dolar, euro ve altın bir anda yükseldi. Bu yükselişe bağlı şeklinde esnaf, bilhassa de kuyumcu esnafı olumsuz tesirlendi. Kuyumcularda altın satışları nerdeyse durma noktasına geldi. Ama buna karşın işini bilen insanlar bu hali şansa çevirdi ve elinde tespit edilen altınlarını bozdurdu. Bölgemizin insanı ekonomgüzel güzel öğrendi bu tür dönemleri güzel değerlendirerek yüksek fiyatları gördüklerinde altınlarını bozdurmaya başladılar” dedi.

altin-firladi-vatandas-kuyumculara-kostu_x_8968965_7916_z11

“KUYUMCULARDA SATIŞLAR ÇOK AZALDI”

Altın bozdurma oranlarındaki yükselişin aksine satışların durma noktasına yaklaştığını açıklayan Keskin, “Altın bozdurma oranlarında artış yaşanırken satışlarımız fazla azaldı. Bu halin başlıca nedeni sezon içi olmaması şeklinde gözükse de ekonomik nedenler oldukça ağır basıyor. Bölgemizin ekonomisi fındığa dayalı, bu zamanlarda de 9.75 TL seviyelerine geriledi, bu hal muhakkak vicdanları yaralıyor. Vatandaşlarımız bu hal karşısında altın alırken bile zarar etmeyeceği türlere yöneliyor. Bu zamanlarda bozdurulan ürünlere baktığımızda da genelde 22 ayar bilezik, 3’lü burma, çeyrek ve cumhuriyet altını bozduruluyor” diye konuştu.

Esnaf sınırlandırması yapmadan her bireyin güç günler yaşadığını ifade eden Keskin, ekonomik yönden meydana gelen soğuk günleri acele atlatmayı istediklerini sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR