Altın Fiyatları Düşecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatları son zamanların en değişik fiyat düzeyinde bulunuyor. Altın bir yukarı bir aşağı ivme kazanıyor ve şu anda altın için kesin bir yorum yapabilen yok. Altın fiyatları son düşüşün ardından Amerika’da yaşanan seçimin Obama kazanmasıyla tekrar yükselişe geçmişti. Yükselişe geçen altının onsu 1680 $’den 1735 $ ‘ye kadar yükselmişti. 1725 $ ve 1735 $ arasında seyir eden ons bugün altın fiyatlarının ani bir düşüş yaşamasıyla 1708 $ ye kadar geriledi.

Altında Ani Düşüş

Altına yatırım yapan kişiler altında yükseliş beklerken, altın almak için hazırda bekleyenlerde altın fiyatlarında düşüş olacağını söylüyor. Aslında altın fiyatları önceki senelere bakıldığında Kasım ayında yüksek olurken 15 Aralık’tan itibaren düşmekte ve Ocak ayının ortasından itibaren tekrar hareket kazanmaya başlamaktadır. Altın fiyatlarındaki bu değişimin sebebi olarak Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerin durumu Çin’in seçim hazırlıkları ve diğer küresel olaylar olarak gösterilsede altın için kesin birşey söylemek artık mümkün değil. Ons fiyatı şu an itibariyle tekrar toparlamaya çalışıyor. 1716 $ olan ons fiyatı 1750 $ olması bekleniyor. Buda gram altının yaklaşık 101 TL civarına gelmesi gemektir.

Gram Altın Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Birçok takipçimiz ons fiyatına göre gram altının fiyatını belirlemenin nasıl mümkün olduğunu soruyor. Ons fiyatı 1750 $ olsun ve Ons 31,3 gram olarak kabul edilir. 1750 $ 31,1 ‘e bölünür. Sonuç yaklaşık olarak 56,27 $çıkıyor. Bu 1 gram altının dolar fiyatıdır. Yani Ons 1750 $ ise 1 gram altın 56,27 dolar oluyor. Dolarıda 1,80 TL den kabul edersek 56,27 dolar kaç tl ediyor hesaplamak için 1,80 TL ile çarparız. Sonuç 101 TL civarı çıkmaktadır. Buda 1 gram altının TL cinsinden fiyatıdır. Kısacası Ons fiyatı 1750 $ ve dolar kuru 1,80 TL den hesaplandığında gram altın 101 TL olmaktadır. Böylelikle altın 18:00 dan sonra Türkiye’de işlem görmesede yabancı sitelerden altının ons fiyatını takip ederek sonuç hakkında ve gram altın hakkında fiyat konusunda yeterli bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu sayede alış satış işlemleriniz için kararlar alabilirsiniz.

Altın fiyatlarının ne olacağını kestirmek mümkün değil. Ancak, altın büyük bir düşüş yaşasa bile bu en fazla gram altının 95 TL olmasına neden olacaktır. Yükselişte sınır söylemek mümkün olmasada, şubat ayına kadar gram altının 107 TL den yüksek olması beklenemez. Altın ne zaman büyük bir düşüş yaşar derseniz. Mayıs ayının ilk haftasını beklemeniz gerekir diyebilirim. Önceki senelere bakarsanız, Mayıs ayında altında satış gerçekleştiği için altın fiyatlarında büyük düşüş yaşanmakta ve hemen sonraki ayda tekrar yükseliş trendine girmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR