Altın Fiyatları Neden Düşüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 1650 dolardan işlem gören ons 1562 dolara kadar geriledi. Altın fiyatlarındaki bu düşüşün nedenini merak edenler ise özellikle altına yatırım yapma konusunda kararsız. Özellikle son dönemlerde ünlü yatırımcıların ve ünlü şirketlerin altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini söylemesi düşüşlerin hızlanmasına neden oldu. Geçtiğimiz altın fiyatlarıyla ilgili 1550 dolar ons fiyatı olabileceği yorumları yapılmıştı. Ardından gerçek anlamda büyük bir yükseliş başlayacağıda iddia edilmişti. 1562 dolar olan ons fiyatı bunu doğrular gibi görünüyor.

Altın Fiyatları Neden Düşüyor 2013

Altın fiyatlarındaki düşüşün artmasındaki en büyük neden ise büyük yatırımcıların altından elini çekmesi. Altın yatırımı yapan birçok büyük yatırımcı altın yatırımlarını borsaya yönlendirdi. Buda altın fiyatlarının artması yönündeki eğilimi azalttığı gibi düşüşede neden oldu. Özellikle piyasalarda herhangi bir sorun ortaya çıkmamasının yatırımcıları özellikle milyarderleri altın yatırımlarından ziyade hisse senedi yatırımlarına ittiği konuşuluyor.

Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Altın fiyatları her zaman yukarı yönde devam eden bir yatırım aracıydı. Ancak, son aylarda bir yukarı bir aşağı ivme kazanıyor ve tüm uzmanları şaşırtıyor. Altın fiyatları için dünya genelinde yapılan yorumlar ons fiyatının en fazla 1550 dolara kadar gerileyebileceği ve sonrasında yatırım fırsatları olarak görülerek yükseleceği düşünülüyor. Bir diğer kanı ise altının artık yatırım aracı olmaktan çıktığını gösterdiği iddia edildi. firsthaber.net olarak kendi yorumumuzu yapmak gerekirse, altın fiyatlarındaki düşüş kısa süre içerisinde bitecektir. Özellikle yaz aylarında Çin ve Hindistan’ında etkisiyle altın yine hakkettiği değeri kazanacaktır. Yatırım yapmak için gram fiyatının 89,50 TL olduğu düşünülürse, büyük şans olarak görülebilir. Uzun süreli yatırım yapılacaksa altın kar ettirebilir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR