Altın Fiyatları Yükselecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatlarındaki büyük düşüş piyasanınde gerilmesine neden oldu. Altın fiyatlarının 2013 şubat ayında ons fiyatı olarak 1570 dolarda seyir etmesi yatırım yapmak isteyenlerin fırsatı olarak değerlendirilirken altın yatırım yapanlar ise daha fazla zarar etmekten korkuyor ve altınlarınu bozdurma kararı alabiliyor. Altın fiyatları bugün itibariyle tekrar toparladı ve 1600 dolar ons fiyatına kadar yükseldi. Fed başkanı Bernanke’nin açıklamalarından önce altın fiyatları son bir toparlanma yaşasada zaman zaman -4 dolar kadar düşüş yaşayabiliyor.

Fed Başkanı Bernanke Açıklaması

Gram fiyatı 92,50 TL ye yükselen altın fiyatı 26.02.2013 yani 26 şubat 2013 tarihinde Türkiye saatine göre saat 17:00’da Fed başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalarda yönünü değiştirebilir. Özellikle altın fiyatlarının artması Bernanke’nin para basılmaya devam edeceğini açıklaması üzerine devam edebilir. Ancak, tam tersi bir açıklamada altın fiyatları tekrar düşüş trendine girebilir. Altın fiyatlarının 2013 yılında Bernanke’nin açıklaması sonrası yükseleceğini düşünen yatırımcılar alım yaptı ve altının ons fiyatı 1600 dolara kadar yükseldi. Ancak, bu yükseliş kar satışlarınıda beraberinde getirince altının ons fiyatı tekrar 1595 dolara kadar düştü.

Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Altın fiyatları için 2013 yılında yükselişin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlara göre altın fiyatları en az 2000 dolar en çok 2300 dolar civarında olması gerekiyordu. Özellikle 1985 yılı verilerinden enflasyon farkı hesaplanarak altının ons fiyatı 2013 yılında tam 2300 dolar olması gerektiği belirtildi. Altında doyuma ulaşıldı mı? sorularına verilen yanıt ise altın fiyatlarının en az 2014 sonuna kadar artmaya devam etmesi gerektiği altında doyuma ulaşılmadığı söylenmektedir. Altın fiyatlarının özellikle Ülkelerin rezerve etmeye devam edecek olması bile altın fiyatlarının yükselmesi için bir gösterge olarak ele alınabileceğini vurgulayan ekonomi uzmanları, altın fiyatlarının 2013 yılında en geç mayıs ayına kadar 100 TL gram fiyatı olabileceğini vurguladı.

Altın Fiyatları Ne Olur?

Altın fiyatlarında kademeli bir yükseliş bekleniyor. Altın fiyatlarının bir anda yükselmesi beklenmezken, yükseliş ağır ve emin adımlarla olması bekleniyor. Öncelikle 1600 dolar seviyesinin kırılarak 1620 dolara ulaşılması gerekiyor. Ardından kadameli olarak 1640 dolar, 1660 dolar, 1680 dolar seviyelerinin aşılması gerekiyor. Bu seviyelerde alım yapan sayısı fazla olduğundan buraya kadar altın fiyatlarının destek noktalarının büyük önem arz ettiğini vurgulayan uzmanlarda 1700 ons sonrasındaki yükselişlerin ise hızlı ve ani şekillerde olabileceğini vurguladı. Öncelikle 1620 dolar seviyesinin aşılması gerektiği belirtilirken, uzmanlar altın konusunda halen iyimser. İstanbul Kapalı Çarşı esnafıda altın fiyatlarında alım için büyük fırsatlar doğduğu ve altının ne olursa olsun düşmeyeceğini, bu yıl altın fiyatlarının yükselişe devam edeceğini belirtiyor. Kısacası altın fiyatları 1560 dolar ons ve 90 TL gram fiyatı gelmiş olsa bile bu toparlanmayla birlikte 1-2 aylık bir dönemde 100 TL gram fiyatına ulaşabileceği ve sonrasında yükseliş trendinin devam edeceği konuşuluyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR