Altın Fiyatlarında Son Durum – Altın Yükselmeyecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Altın yükselecek mi? Yoksa altın fiyatlarındaki düşüş kalıcı mı? Bütün bu soruların cevabını uzmanlara sorduk ve sizler için araştırdık.

Altın fiyatları bilindiği gibi ekim 2012 ‘den başladığı düşüşü sürdürerek mart ayına 1576 dolar seviyelerinde girerek gram altının fiyatı 91,20 TL den işlem görmüştü. Altın yaklaşık 3 haftadır 1580 dolar seviyesinde seyrediyor. 1555 dolar seviyesini 1 kez test eden altın 1580 seviyesine adeta demirlendi. Altın fiyatları düşmediği gibi yükselmiyorda. Uzmanlara altının geleceğini sorduk. Aldığımız yanıtlarıda sizlerle paylaşacağız.

Altın Fiyatları Yükselmeyecek mi?

Altın fiyatları 1580 dolar seviyesine geldikten sonra adeta yükselmek için hareket bekliyor. Altın fiyatlarının düşmesi her zaman için zor görülürdü. Ancak, Amerikan ekonomisindeki iyileşmeler altın fiyatlarını düşürdü. Amerika’dan gelen veriler fazlasıyla iyiydi. Çünkü, Amerikan ekonomisinin toparlanması zordu ve Fed işlerin iyi gitmesi için verileri dahada iyi göstermek istiyordu. Bununla birlikte altına yatırım azalmıştı. Büyük şirketler altındaki yatırımlarını borsaya yönelttiler. Borsa ve hisse senetlerine yatırım için zemin hazırdı. Ancak, uzmanlara göre tüm bunlar geçici olarak devam edecek. Mart ayı sonlarında Fed yapacağı açıklamalarla herşey tersine dönebilir. Altın fiyatları yükseleceği gibi borsada büyük bir düşüş yaşanabilir. Ayrıca dolar fiyatlarında da düşüş görülebilir. Tüm bunları bir kenara bıraksak bile, yani FED olumsuz sayılabilecek bir açıklamada bulunmasa bile uzmanlar altın fiyatlarının yaz aylarının gelmesiyle birlikte yükseleceğinden emin. Özellikle düğünlerin başladığı sezonlarda takı alımının arttığı günler altın fiyatlarının eski seviyelerini bile geçebileceği günler olarak belirtiliyor.

Altın Ne Zaman Yükselecek?

Mart ayının sonunda Amerika’dan gelecek olan olumsuz haberler altın fiyatlarını yukarı yönde tetikleyebilir. Bu olmasa bile düğün sezonlarının başlangıcı görülen nisan ayları altın fiyatlarının yükselişinin başladığı günler olarak gösterilebilir. Altın fiyatları nisanda ağır ağır yükselerek eski seviyesine geliceği gibi haziran ayında eski seviyesindende yukarılara çıkabilir. Uzmanlar altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni herkesin gördüğü ve 1550 dolar seviyesinden aşağı düşmeyeceğininde hemen hemen %99 ihtimal olarak görüyor. Düşüşün sebeplerinin ortadan kalkmasıyla birlikte altın yatırımcılarının tekrar altına dönme ihtimalini yüksek gören uzmanlar tüm bunlar gerçekleşmese bile düğün sezonlarının başlamasıyla birlikte altın fiyatlarının mutlaka yükseleceğini düşünüyor. Düğün sezonları ise yaz aylarının başladığı günler olarak gösteriliyor. Özellikle tatil sezonuna yakalanmamak için 15 haziran 2013 tarihinden önce düğün yapmak isteyen birçok çift var.

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Kalıcı Değil!

Altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte birçok kişinin altına olan güveni azaldı. Ancak, altından sürekli yukarı ivmeli bir hareket beklemek doğru olmaz. Altın fiyatları bir süre burada dinlendi. Mart ayı sonuna kadar bu dinlenme devam edebilir. Ancak, altın fiyatlarındaki bu düşüş kalıcı değil. Bahar ayının gelmesi altın fiyatlarının yavaş yavaş yükseleceğini gösteriyor. Ayrıca altın fiyatları FED ‘in açıklamarı ele alındığında daha fazla düşebilirdi. Ancak, altının 1580 dolar seviyesinde asılı kalması güçlü bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor.

Altın Ne Zaman Alınmalı?

Özellikle altın borçlanması yapanlar için 91 TL ye düşen gram altının alınması için en uygun zamanlar. Düğün yapacak yada düğünde takı takacaklar içinde altın almak için en uygun zamanlar. Ne zaman altın alınmalı sorusunun cevabını net olarak söylemek gerekirse, paranız varsa hemen alabilirsiniz. Zira bu fiyatlar altın için fırsat fiyatları denilebilir. Düşüş bekleyenler için ise altının ons fiyatının 1550 dolardan aşağı inmesini bekleyin. Gram fiyatta ise 89 TL den aşağı bir düşüş yaşanmayacaktır. En kötü senoryada bile altın 1550 dolar ons ve 89 TL gramda kalacaktır. Bu yüzden altın almak için uygun zamanlar bu seviyeler. Zira gram fiyatı 91 TL den yukarı ivme kazanarak bir daha bu seviyelere gelmeyebilir.

Altın Ne Zaman Satılmalıdır?

Altına yatırım yapan kişi sayısı oldukça fazla. Özellikle ülkemizde de son yıllarda altın hesabı alarak gram altına yatırım yapan kişi sayısı artmış durumda. Altın yatırımcıları yaşanan düşüşlerden sonra altın fiyatlarının düşeceğinden endişe ederek altınlarını bozduruyor ve zarar ediyor. Altın satmak isteyenlere tavsiye olarak kısa vadede Nisan ayını beklemeleri orta vadede eylül ekim aylarını beklemelerini tavsiye edebilirim. Altın nisan ayında bu seviyeden daha iyi bir seviyede olacaktır. Eylül Ekim ayına kadar eski seviyelerinden çok daha yukarılarda yer alacaktır. Çünkü, Nisan ayına kadar Amerika’da yaşanabilecek olumsuz gelişmeler ve FED açıklamaları olacak. Eylül Ekim ayına kadarda düğün sezonlarıyla birlikte altının gram fiyatının eski seviyesinden daha iyi bir seviyeye geleceğini söylemek mümkün. Uzun vadede birşey söylemek şimdilik doğru olmaz. Ancak, uzmanlara göre altın yatırım aracı olarak güvenilir liman özelliğini hiçbir zaman kaybetmeyecektir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR