Altın madalyanın hikayesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

1. Avrupa Oyunları’nda (Bakü 2015) serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, maç başladığında her şeyi unuttuğunu ve ailesini bile düşünemeyerek rakibine konsantre olduğunu söyledi.

Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye 3 Avrupa şampiyonluğu unvanıyla yaklaştığını anımsatarak, altın madalyaya odaklandığını ve bunu kafayardığını anlattı.

Minderde güreşirken tezahüratları duyduğunu ve bunun kendisini ilaveten motive ettiğini dile getiren Taha, “Güreşirken hakem düdüğü çaldığında her şeyi unutuyorum. Her şeyi bırakarak rakibinle baş kafaya kalıyorsun. Ailemizi bile düşünemiyoruz. Profesyonel sporcu şeklinde antrenör varolduğu köşeyi, dinliyoruz” diye konuştu.

Son düdük çaldığında ve kazandığı vakit ilk ailesinin aklına yaklaştığını ifade eden Taha Akgül, “Heyecandan yine unutuyoruz. Açıkçası o esnada ne yaptığımızı bilmiyoruz” dedi.

– “Bir ilki gerçekleştirdim”

Milli güreşçi, Avrupa Oyunları’nda tarihi bir kafayarıya imza attığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Oyunlardaki altın madalya benim amacıyla fazla önemli. Çünkü 4. kez üst üste bir ilki gerçekleştirdim. Daha evvel bu kafayarıyı serbest stilde gösteren kimse yoktu. Oyunlar elçisi olmam bunu oldukça da unutulmaz yaptı. Bu spor kariyerimde fazla manalı oldu. Kardeş ülkede kazanmış olmam dünya şampiyonası altın madalyasından sonra ayrı bir mana taşıyor.”

Çok sayıda kafayarı elde etmesine karşın, unutamadığı maçlar arasında olimpiyatların yer aldığını izah eden milli güreşçi Taha Akgül, “2012 Londra Olimpiyatları’ndaki yenilggüzel unutamıyorum. Olimpiyatlarda yenilince fazla üzüldüm. Çünkü 4 senede bir geliyor. O vakit genç ve tecrübesizdim. Dört sene geçti nerdeyse ve hala olimpiyatları bekliyorum. 2016 Rio Olimpiyatları’nı kaçırmamak istiyorum. Bu beni hırslandırıyor” ifadelerini kullandı.

– “Gurur verdi”

Oyunların Türkiye’de spor elçisi seçildiğini ve tanıtımlara katıldığını hatırlatan Taha, “Bu amaçla burada birinci olmam gerekiyordu. Bakü’ye gelmeden evvel kazanmam durumunda Türk ve Azerbaycan bayrağıyla minderde tur atacağıma yönelik söz vermiştim. Bu sözümü yerine getirdim. Türk ve Azerbaycanlı kardeşlerime utangaç olmadım. Hatta Azerbaycanlı güreşçiyle maç yaptım. O da üçüncü tamamladı. Podyumda iki Türk şeklinde yer aldık, İstiklal Marşımızı okuttuk” ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlıların Türk güreşçilere büyük destek verdiğini izah eden Taha, “Oyunlara fazla güzel hazırlanmışlar. Sporcuların rahatlığı amacıyla her şey düşünülmüş. Güreş müsabakalarının son günü ve maçında İstiklal Marşı’nı okutmak bana ilaveten gurur verdi” diye konuştu.

– “ABD’ye erken gideceğiz”

Taha Akgül, bundan sonra ABD’de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanacaklarını belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları’na kota alabilmek istediklerini söyledi.

“Olimpiyatlara gitmekten fazla bundan sonra madalya almamız gerekiyor” diyen Taha, şu şekilde devam etti:

“Avrupa ve dünya şampiyonu şeklinde olimpiyatlara katılmak bundan sonra amaç olmamalı. Hedefimiz güreş şeklinde ülkemizi olimpiyatlarda en güzel biçimde temsil etmek. Biz üzerimize düşen vazifiyeti yaparak, madalyaları ülkemize getireceğiz. Türkiye’de kamplar yaparak, ABD’ye erken gideceğiz ve orada çalışacağız.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR