Altın Tekrar Yükselecek mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın nisan ayının başından itibaren düşüşe devam etmiş ve 1600 dolardan 1340 dolara kadar gerilemişti. Sonrasında gelen tepki alımları ile 1385 dolara kadar yükselmişti. Bugün ons fiyatı 1420 dolara kadar gelen altının onsu tekrar yükselmeye başladı. Altının gram fiyatı 78-79 TL iken 81-82 TL oldu. Gram fiyatı doların düşük olmasıyla fazla yükselmesede ons fiyatı tekrar yükselerek altın yatırımcısını umutlandırdı. Ancak, bu yükseliş geçici bir yükseliş mi? Yoksa altın dip noktayı gördüğü için tekrar yükseliş trendine mi girdi? sorularının cevabını haberimizde bulmaya çalışacağız.

19 Nisan 2013 Altın Fiyatları

Altın fiyatları bugün baktığımızda ONS 1412 dolar, Gram 81,5 TL, Çeyrek Altın 146 TL, Yarım altın 288 TL, Tam altın 579 TL şeklinde fiyatlanmış durumda. Piyasada çeyrek altın bulunmuyor. Çeyrek altınlar darpaneden pazartesi günü çıkacak ve satışa sunulacak. Çeyrek altının bulunmaması çeyrek altın fiyatlarına ayrı bir fiyat katlaması getirdi. Altının düşmesine rağmen çeyrek altının fiyatının olması gerekenden 20-30 tl fazla olabileceği düşünülüyor.

Altın Tekrar Yükselecek mi?

Altının düşmesinde birçok durum önemli rol oynamıştı. Ancak, son dönemde en önemli gelişme ise altın satacağını duyuran Güney Kıbrıs altının düşmesine neden olmuştu. Bu beklenti henüz gerçekleşmedi. Fakat, önümüzdeki hafta Güney Kıbrıs’ın altın satışına başlayacağı ve elindeki altınları çıkaracağı söylentileri devam ediyor. Bu durumun gerçekleşmesi altın fiyatlarını yine düşürebilir. ABD’den gelen olumlu verilerden ziyade ABD patlayan bomba, Gübre Fabrikasının yanması altın fiyatlarını biraz olsun etkilemiş olabilir. Bunun dışında altının ons fiyatının 1600 dolardan 1350 dolara kadar inmesi tepki alımlarına neden olmuştu. Bu geçici yükseliş olarak görülebileceği anlamına geliyor. Bu yüzden altının 1300 dolar seviyesine kadar inebileceği ve gramda 75 tl yi görebileceği düşünülüyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR