Altın Tekrar Yükselir mi?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Altın son 20 ayın en düşüğüne inerek ONS fiyatı olarak 1488 dolara kadar indi. Gram fiyatı 86 TL ye dayanan altının dolarında düşük olması gram fiyatının iyice düşük gözükmesine neden oldu. 1 ay öncesinde gram fiyatı 94 tl yi gören altının şu anda 86 tl olması altın yatırımcısına büyük kayıplara neden oldu. Düşüşün devam edebileceği konuşuluyor. Ancak, bazı uzmanlar ise ani ve sert düşüşlerin her zaman kendini tekrar toparlayacağını düşünüyor. Altın tekrar yükselir mi? sorusuna cevap arayacağımız haberimizden sizde altın yatırımcısı iseniz www.yenigazetesi.com olarak hazırladığımız haberimizi mutlaka okuyun.

Altın Ne Olur?

Altın geçtiğimiz hafta Ons fiyatından 96 dolar kayıpla haftayı kapattı. Bu kayıp altın yatırımcısını büyük kayıplara götürdü. Yıl başından bu yana %10 düşüşle devam eden altını satan yatırımcı yavaş yavaş hisse senetlerine yani borsaya yönelmeye başladı. Uzmanlar altının yaz aylarında tekrar yükselebileceğini düşünüyordu. Ancak, bu görüş şu anda gerçeği yansıtmıyor gibi. Kısa vadede altının yükselmesi zor gibi görünsede, uzun vadede neler olacağı konusunda kesin birşey söylenemiyor.

Altın Tekrar Yükselir mi?

Uzmanlara göre altında yaşanan sert düşüşün sebeplerini spekülasyonlara bağlıyorlar. Altın fiyatlarının düşmesini isteyen dünyaca ünlü yatırımcıların oynadığı oyunların ve altın üzerindeki satış baskısının artmasının altın fiyatlarının düşmesine neden olduğu iddia ediliyor. Özellikle son dönemlerdeki düşüş trendinin altın fiyatlarında oynanabilirliği arttırdığı buda yatırımcının sözlerle etkilenebildiğini gösteriyor. Bu etki bir süre daha devam edebilir gibi gözüküyor. Ayrıca hızlı bir düşüş yaşayan altın fiyatlarında yatırımcının daha fazla zarar etmemesi için stoploss uygulamalarının artacağı buda altın fiyatlarında bir süre daha düşüşlerin yaşanbileceği anlamına geliyor. Dünyada yaşanabilecek krizler, savaşlar vb. olaylar artık altını etkilemiyor. Altın düşmeye devam ediyor. 86 tl olan gram fiyatı olan altında onsun 1488 dolara düşeceğini kimse beklemiyordu. En azından bu kadar kısa sürede yaşanabilecek sert bir düşüş altında ilk kez görüldü diyebiliriz. Amerika’nın açıkladığı olumlu verilerden sonra altının düşebileceği düşünceleride satış baskısı getiriyor. Kısacası kısa vadede altında düşüş devam edebilir gibi görünüyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR