Ankara Saldırısındaki Kadın Teröristin Kimliği Belirlendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara’da dün akşam en az 37 bireyin öldüğü terör hücumunın faillerinden bulunduğu kesinleşen bir ismin kimliği belirlendi. Güvenlik kaynaklarına göre saldırıyı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir isimli kadın terörist yaptı.

BOMBALI ARAÇLA TERÖR SALDIRISI

Başkent Ankara’da Başbakanlık Merkez bina, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarına aşağı yukarı 100 metre mesafede, dün saat 18.43’te bombalı vasıtayla terör hücumu düzenlendi. İntihar bombacısı, beyaz renkli BMW marka vasıtayla Başbakanlık Merkez binasına 100 metre mesafedeki Çevik Kuvvet polisinin varbulunduğu noktayı amaç aldı.

Saldırgan, bariyer sebebiyle polis noktasına ulaşamayınca belediye otobüsleri ve duraklarının varbulunduğu noktada aracı patlattı. Patlamanın tesiri fazla büyük bir alanda zarara sebep olurken, bir belediye otobüsü ile 5 otomobil tamamıyla yandı. Bölgedeki binaların camları kırılırken, yoldan geride bıraktığımız 20’ye yakın vasıtada da hasar oluştu.

ankara-saldirganinin-kimligi-belli-oldu_x_8255701_1032_z3[1]

POLİS NOKTASINA GİDERKEN FARK EDİLDİ VE…

Saldırganın, bomba yüklü vasıtayla polis noktasına giderken fark edildiği, çevik kuvvet ekibinin havaya ateş açtığı öğrenildi. Olayda 37 şahıs hayatını kaybederken, 15’i ağır olmak üzere 71 şahıs yaralandı. Patlamanın sonrasında vakası soruşturmak üzere 12 savcı görevlendirildi. Bunların 4’ü Adli Tıp’ta, 4’ü detaylı hastanelerde otopsi işlemlerine katılırken, 4’ü de vaka yerinde araştırma yaptı.

KADIN CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Canlı bomba bulunduğu değerlendirilen kadın saldırganın kimliği, gece saatlerinde belirlendi.

Sözcü gazetesinin iddiasına göre; kadın bombacı, Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir.

Sözcü gazetesinde yer alan haber şöyle:

Olay yeri araştırma ekiplerinin yaptığı araştırmaler neticesi hurdaya dönen BMW marka bomba yüklü vasıtadan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir’in kimliğine ulaşıldı.

KESİNE YAKIN

Güvenlik yetkililerinin vakaa el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştırdığı ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve vaka yerinde ölen saldırganın, “Büyük bir ihtimalle” Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir bulunduğu meydana çıktı.

Olay yerinde uygulanan araştırmada Demir’in ismine ulaşılırken bir Güvenlik yetkilisi ” Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir bulunduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, fakat araştırma devam ediyor” dedi.

ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi tespit edilen Demir, 4 kadın dostu ile eş güdümlü Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör teşkilatı üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor.

Demir ile eş güdümlü Hamide Saklı, Kader Saklı, Süreyya Saklı isimli üç kardeş ve Yeşim Akyürekli isimli üniversite öğrencisinin son duruşması Aralık 2015′te yapılmış ve dava karar amacıyla ertelenmişti.

– O ANI ANLATTILAR –

“CAMDAN DIŞARI FIRLADIM”

Yanan otobüsün anında arkasındaki belediye otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, başı kanlar içerisinde vaka anını, “Patlama sağ yönümüzde oldu. Ben orta şeritteydim bir anda büyük bir patlama oldu…”

“…Otobüsü havaya kaldırdı, yolun sol yönüne attı. Havalandık ve yere düştük. Ben camdan dışarı fırladım” cümleleriyle anlattı.

“ALEV TOPU ŞEKLİNDE PATLADI”

Yanan otobüsün arkasındaki otobüste tespit edilen Doğan Aşık da bir aracın gelerek önlerindeki otobüse yanaştığını, o sırada büyük bir alev topu olarak patlama gördüğünü, 2 kez patlama bulunduğunu, kendisini otobüsten dışarı attığını söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR