“Anlaşma ile Yunanistan nefes aldı”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunanistan’da muhalefet partileri liderleri, Avro Bölgesi Liderler Zirvesi’nde üçüncü kurtarma paketi hususu ile ilgili sağlanan uyuşmayı olumlu karşıladı.

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi’nin geçici genel diğernı Vangelis Meimarakis yaptığı açıklamada, varılan uyuşma ile felaketen dönüldüğünü belirterek, “Anlaşma ile Yunanistan soluk aldı bu sayede ciddiyet ve sorumlulukla Avrupa içerisinde yolunu yine bulacak” ifadesini kullandı.

“Hükümet süratli hareket etsin diğer hata yapma lüksü yok”

Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Genel Başkanı Fofi Gennimata da Twitter hesabından takipçileri ile paylaştığı mesajda, Avrupalı sosyalistlerin aşırı muhafazakar güçler karşısında bir zafer kazandığını belirterek, “Hükümet süratli hareket etsin diğer hata yapma lüksü yok, uyuşma var değerlendiriyoruz” dedi.

Potami (Nehir) Partisi’nin lideri Stavros Theodorakis ise ülkenin hedefine ulaştığını vurgulayarak, “Yunanistan, AB ve Avro bölgesi içerisinde kaldı. Başbakan Aleksis Çipras drahmiye geri dönmek isteyenlerin aksine son vaadini tuttu” diye konuştu.

Theodorakis, söz hususu uyuşmanın Yunan halkı amacıyla güç olacağını dile getirerek, Yunan halkından yeni fedakarlıklar talep edileceğine işaret etti.

Yunanistan’ın ırkçı Altın Şafak Partisi’nin sözcüsü İlias Kasidiaris de yaptığı açıklamada, “Çipras ülkenin yerel egemenliğini ve yerel zenginliklerini teslim etti, Yunanistan’ı felakete ve iflasa sürüklüyor” görüşünü savundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR