Antalya Rusya’dan İlk Charter Uçağı Bekliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Moskova’da basına açıklama yapan Rusya Federal Havacılık Ajansı “Rosaviatsiya” yetkilisi Sergey İzvolskiy, “Bizim Rusya ve Türkiye arasında normal sefer sayılı uçaklar dışında charter uçuşlara izin verebilmemiz amacıyla Rusya hükümeti bize gereken karanameyi ulaştırması gerek. Fakat şu ana kadar elimize bu belge gelmedi. Kararnamede net bir biçimde Türkiye istikametinde charter uçuşlara hangi taraihten itibaren iznin onaylandığı yazması lazım” dedi.

RUSLARIN YOĞUN TALEBİ ULAŞIM PROBLEMİNE TAKILDI

Bu arada Türkiye’de tatil geçirmek amacıyla Rus vatandaşlarından acentelere gelen yoğun talep ulaşım sorununa takıldı. Uçak bileti fiyatları nereyse otelde bir haftalık tatile eş değer olması sebebiyle Rus turistler birkaç gün devam eden salgının sonrasında Türkiye’den tekrar soğmaya başladı.

İLK UÇAK CUMA SABAHI BEKLENİYOR

Antalya havalimanı ise devam eden belirsizliklere karşın 8 Temmuz Cuma sabahı Rusya’dan ileriki ilk charter uçağı karşılamaya hazırlanıyor. Moskova’nın “Domodedovo” havalimanından kalkacak “Azur Air” uçağının yarın sabah saat 06: 10 sıralarında Antalya’ya inmesi bekleniyor.

putin-gunler-once-talimat-verdi-ama-hala-izin_x_8591512_726_z1[1]

KARŞILAMA MERASİMİ HAZIRLANIYOR

İlk toplu Rus turist kafilesi amacıyla alanda karşılama merasimi bile de hazırlanıyor. Aynı havayolu şirketine ait başka iki uçağın ise 9 Temmuz tarihinde Rusya’nın Yekaterinburg ve Rostov na Don şehirlerinden bekleniyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği yetkilileri uçuş izninin son anda verileceğine inandıklarını söylüyor. Daha evvel Türkiye’deki sivil havacılık, Rusya’dan ilk charter uçağın 7 Temmuz tarihinde geleceğini duyurmuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR