AÖF Bütünleme Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AÖF Bütünleme Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

8 eylül 2012 ve 9 eylül 2012 tarihlerinde yapılan açık öğretim bütünleme sınavlarının sonuçları heyecanla bekleniyor. AÖF vize ve final sınavlarında gerekli notu alamayan ve başarısız olan aöf öğrencileri bütünleme sınavlarında geçemedikleri dersleri geçmek üzere şanslarını denediler ve bütünleme sınavına girdiler. AÖF bütünleme sınavları 8-9 eylül 2012 tarihinde yapıldı. Bütünleme sınav sonuçlarının ise ekim ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor. Bütünleme sınavına göre geçip kaldıkları belli olan öğrenciler buna göre 28 ekim 2012 tarihinde kayıt yenileyebilecekler.

AÖF Harçları Kaldırıldı mı? – Harç Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Bütünleme sınavlarının ne zaman açıklanacağından ziyade aöf gündeminde öğrenciler için harçların kaldırılması daha fazla konuşulur durumda. Aöf harçlarınında kaldırıldığı açıklandı. Ancak, harç sadece 50 tl lik bölümü kapsıyor. Buda öğrenciler için 250 ödeme yerine 205 TL lik harç ödemesi önlerine getiriyor. Buna göre 1 yılda aöf öğrencisinin ödemesi gereken harç ücreti toplam 500 tl yerine 410 tl olarak belirlendi.

AÖF Kredili Sistem Nedir? Kredili Sisteme Ne Zaman Geçilecek?

2012 aöf bütünleme sınavının açıklanması ardından geçemeyecek öğrencileri bir sürpriz daha bekliyor. Bu yıl geçmesi planlanan ancak seneye alınan kredili sistem 2013 yılında devreye girecek. Kredili sistem kimi öğrencileri daha fazla zorlayacakken kimileri için avantaj olabilecek. Toplam ortalamanın 2,00 olması gerekirken, 50 puan ortalama zorunluluğu kalkacak. Buda kredili sistemde tüm derslerin puan ortalamasının öneminin arttığını gösteriyor. Bu yıl yapılan bütünleme sınavları geçtiğimiz yıl kredili sistem aktif olacağından daha fazla önem kazanıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR