“Arı sütü gün boyu tok tutuyor”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, arı sütünün içerisinde bulundurduğu özelliklerle gün boyu tok tuttuğunu, ramazanda tüketilmesinin de ehemmiyet taşıdığını bildirdi.

Kekeçoğlu, AA muhabirine, arı sütünün fazla zAhmetli elde edildiğini, diğer mamüllerde olmayan çoğu özelliği bulunduğunu söyledi.

Arı sütünün bedende zindeliği sağladığını altını çizen Kekeçoğlu, “Mineraller, vitaminler, karbonhidratlar ve proteinler gibi sayılamayacak kadar gıda sahibi olan arı sütü, sahurda bir oran alınırsa gün boyu tok tutar. Yemeklerden evvel alıncak 500 miligram kadar arı sütü, içeriği yardımıyla bağışıklık sistemini de zorlendirir” dedi.

Kekeçoğlu, arı sütünün sindiriminin midedeki pepsin enzimleriyle sağlandığını, bunun da tok tutma tarafında mühim tesir oluşturduğuna işaret ederek oruç tutanlar uzun vakit aç kaldığından ramazan ayında arı sütü tüketilmesinde fayda gördüklerini dile getirdi.

Arı sütünün gerçek olup olmadığını tüketicilerin anlamasının fazla zor olduğuna işaret eden Kekeçoğlu, “Ürünü aldığınız yere güvenmeniz gerekiyor. Bildiğiniz ve tanıdığınız arıcılardan temin etmeniz oldukça doğru olacaktır. Marketlerde ve aktarlarda satılan mamüller ile ilgili yorum uygulamak fazla zor. Çok basit bir biçimde sahtesi uygulanabilecek bir ürün. Arı sütünün krem renginde ve ekşimsi bir tadı var” ifadesini kullandı.

Kekeçoğlu, arı sütünün fazla zAhmetli elde edildiğini ve fiyatının bundan ötürü pahalı olduğuna ilgi çekerek, kalitesine göre gramının 10 liradan satıldığı yerlerin olduğunu, gıda içeriği ve faydaları hesaba katıldığında bu paraya ürünün değdiğini kaydetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR