Artvin’de Arıcılara Kovan ve Elektroşoklu Çit Sistemi Dağıtıldı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Artvin’in Borçka eyaletinde 60 orman köylüsüne Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bedava bin 200 kovan ile yaban hayvanı zararlarının azaltılması hedefiyle 60 elektroşoklu çit dağıtıldı.

“FARKLI PROJELER VAR”

Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, ilçeye bağlı Kale köyündeki Borçka Orman İşletme Müdürlüğüne ait Düzhanlar deposu önünde yapılan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilde arıcılığın gelişmesi hedefiyle arı üretimi yapanlara katkı sağlamak amacıyla detaylı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

fena-tuzak-kurdular-dokunmak-ne-mumkun_x_8410481_1356_z3[1]

“ÜCRETSİZ DAĞITILDI”

Bu kapsamda 2016 senesinde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin yaşama geçirildiğini bildiren Ecevit, “Projenin gelir getirici faaliyetleri kapsamında arıcılara kovan ve yaban hayvanı zararlarının azaltılması hedefiyle elektroşoklu çit sistemi veriyoruz. İlk şeklinde Borçka’nın Camili mikro havzasında yer alan Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerindeki 60 aileye bin 200 arı kovanı ile 60 elektroşoklu çit sistemi dağıtacağız.” dedi.

HİBE DESTEĞİ ALINDI

Ecevit, proje kapsamında ay sonucunda Yusufeli ilçesi mikro havzasındaki Alanbaşı, Bakırtepe, Çeltikdüzü, Kılıçkaya ve Köprügören köyündeki 27 aileye de 540 arılı kovan ile 27 elektroşoklu çit sistemi dağıtılacağını ifade ederek, “Böylece 87 aileye bin 740 kovan ve 87 elektroşoklu çit sistemi ulaştırılmış olacak. İlimizde arıcılığın geliştirilmesi ve desteklenmesine dair bu sene uygulanacak projeler kapsamında yapımcılara 2 milyon 795 bin 722 lira hibe desteği sağlanacak.” diye konuştu.

Ecevit, projelerin bölümde arıcılığın geliştirilmesi noktasında mühim olduğunu sözlerine ekledi.

Kaymakam Vekili Hüseyin Çam, İlçe Belediye Başkanı Aslan Atan ve başka ilgililerin katıldığı tören, yapımcılara kovan ve elektroşoklu çit sistemi dağıtımının sonrasında sona erdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR