“Atme Kampı, ÖSO’nun kontrolünde”

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye’de iç muhabereden kaçanların Türkiye sınırı yakınında kurduğu Atme Kampı’nda, 6 bin çadırda kalan aşağı yukarı 65 bin bireyin güvenliğini Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı kümeler koruyor.

Elektrik ve su sorunu çeken Atme’deki Suriyeliler, Türkiye’den götürülen yardımlar yardımıyla ayakta duruyor. Okul, sağlıkevi, cami, fırın ve aşevi tespit edilen kampta Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaşın bitmesini diliyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan kampa, ÖSO’ya bağlı kümelerin bayraklarının dalgalandığı denetim merkezinden geçiliyor. Suriyeliler, ÖSO’ya bağlı Hareket Nurettin Zengi, Ceyşel Mücahidin, Ceyşel İslam ve Feylek el Şam kümeleri tarafından korunmaya çalışılıyor.

Feylek el Şam’ın insanı yardım sorumlusu Ebu Muhammed, AA muhabirine, Suriyelilerin, vakit vakit saldırıya maruz kalan kampta yaşama tutunmaya çalıştığını kaydetti.

Bazı basın organlarının, kampın DAİŞ’in denetimünde bulunduğu tarafında haber yaptığını açıklayan Muhammed, “MİT tırlarının DAİŞ’e mühimmat götürdüğü tarafında iddialar var. Burası, ÖSO’ya bağlı Hareket Nurettin Zengi, Ceyşel Mücahidin, Ceyşel İslam ve Feylek el Şam kümeleri tarafından korunuyor. Atme Kampı ve etrafı tamamıyla ÖzgürSuriye Ordusu’na bağlı birliklerin denetimünde. DAİŞ gibi terör örgütleri burada söz sahibi değil ve muhakkak olamaz” dedi.

Atme’deki her grubun 40 ila 50 askeri bulunduğunu altını çizen Muhammed, “Buranın emniyeti, askerlerimizce sağlanıyor. DAİŞ’in buraya uzaklığı, nereden bakarsanız Halep’in kuzeyine kadar 100 kilometredir. Onun amacıyla bu kapı yalnızca Türkiye’nin ya da başka yabancı yardım kuruluşlarının kullandığı bir kapı. Sadece insani yardım ve besin malzemesi amacıyla kullanılıyor” diye konuştu.

Feylek el Şam’ın tabur komutanlarından Rıfat Kartuş da Atme’nin, DAİŞ denetimünde bulunduğu tarafındaki haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Atme ve Türkiye sınırındaki kapının ÖSO’ya bağlı kümelerin denetimünde bulunduğuna ilgi çeken Kartuş, “Bu kapı, yaralı geçişi ve insani yardım malzemesi ulaştırılmasında kullanılıyor. DAİŞ, Halep’in kuzeyinde bulunuyor. Basında çıkan bu tür haberler tamamıyla asılsız” dedi.

Kartuş, Türkiye’nin, Atme’deki 65 bin şahsa yardım eli uzattığını sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR