Avro Bölgesi liderleri Yunanistan için toplandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Buraya (Brüksel) uzlaşmak amacıyla geldim. Bunu, Avrupa’yı bölünmüş değil birlik şeklinde görmek isteyenlere borçluyuz” dedi.

Çipras, Brüksel’de uygulanan Avro Bölgesi liderler zirvesi girişinde açıklamalarda bulundu.

Uzlaşmaya hazır olduklarını bildiren Çipras, “Bunu, Avrupa’yı bölünmüş değil, birlik şeklinde görmek isteyenlere borçluyuz. Eğer tüm taraflar uzlaşırsa bu akşam bir uyuşmaya varırız” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da Yunanistan’ı Avro Bölgesi’nde tutmak amacıyla elinden gelen her şeyi gerçekletireceğini söyledi.

Sadece Yunanistan’ın geleceğinin söz hususu olmadığına ilgi çeken Hollande, “Söz hususu bulunan Avrupa” ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Yunanistan’la her koşulda uyuşmaya varılmayacağına işaret ederek, “Yunanistan’la ‘bedeli ne olursa olsun’ uyuşma yapmayız” dedi.

Yunanistan’ın itimat edilirlik ve inandırıcılığını kaybettiğini ifade eden Merkel, görüşmelerin güç olacağını kaydetti.

Slovenya Başbakanı Miro Cerar da “Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nde kalmasını yeğleriz ama birtakım yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekli. Yunanistan Hükümeti sorumluluklarını yerine getirmeli” değerlendirmesini yaptı.

Geçmişte yaşananların Yunanistan’a duydukları güveni zedelediğini izah eden Cerar, “Eğer olasıysa uyuşmaya varılmasını sabırla bekliyoruz ama Yunanistan itimat edilir bir ortak olduğunu kanıt etmeli” diye konuştu.

Malta Başbakanı Joseph Muscat ise maliyeti her ne olursa olsun Yunanistan’ı Avro Bölgesi’nde tutamayacaklarını bildirdi.

Yunanistan’da halun oldukça kötüye gittiğine ilgi çeken Muscat, “On gün evvel yeterli bulunan bugün yeterli olmayabilir. Çünkü Yunanistan’da hal oldukça kötüye gitti. Burada tüm alternatifleri konuşuyoruz. İlk seçim Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nde kalmasıdır” ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise son saniyeye kadar bir uyuşma amacıyla çabalayacağını söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR