Avrupa Parlamenterler Meclisi üyeleri Kilis’te

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Parlamenterler Meclisi Başkanı Anne Brasseur başkanlığındaki kurul, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Elbeyli Konaklama Tesisleri’ni ziyaret etti.

Brasseur ve beraberindeki kurulu, Elbeyli Konaklama Tesisleri’nde Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve Belediye Başkanı Hasan Kara karşıladı. Vali Yardımcısı Yılmaz, konteyner şehir ile alakalı Brasseur ve beraberindeki kurula bilgi verdi.

Görüşmenin sonrasında konteyner şehirteki kreşi ziyaret eden ve çocukların gösterilerini izleyen Brasseur ve beraberindekiler, sosyal tesislerde araştırmalarda bulunarak buradaki kadınlarla bir vakit sohbet etti.

Daha sonra Türkçe Öğretim Merkezi’ne (TÖMER) gidip burada eğitim alan öğrencilerle görüşen kurul, merkezin sonrasında Suriyeli Human Baydun ve ailesini ziyaret etti.

Suriyeli İngilizce öğretmeni Merve Hasanatu’yla da bir vakit sohbet eden Brasseur ve beraberindekiler, oldukça sonra da Halep Evi’ni de gezdi. Heyet, konteyner şehirteki ziyaretlerinin sonrasında, şehir merkezindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) Suriyeli kadınlarla bir araya geldi.

Brasseur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriyelilere yaptığı yardımlara hayran kaldıklarını belirtti. Türkiye’yi kutlama eden Brasseur, ”Ben zaten psikoloğum. Heyette tespit edilenların fazlası da öyle. Burada meslektaşlarımla eş güdümlü olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Aslına biz burada Avrupa Konseyi’nin kurulu şeklinde bulunuyoruz. İki ay evvel Kilis’e gelmiştim. Ancak meslektaşlarımın da gelip Kilis’i görmesini istediğim amacıyla bugün burada bir kurul durumunda bulunuyoruz” diye konuştu.

Türk toplumunun, Suriyelilere gösterdikleri misafirperverlikten fazla etkilendiklerini dile getiren Brasseur, “Hakikaten büyük bir takdirle karşılıyoruz. Sizi kutlama ediyoruz. Bundan ileri vakitçte de bizim bundan sonra size yardımcı olmamız lazım” dedi.

Brasseur, birlik güçlerinin Suriye’deki saldırılarıyla alakalı de gelişmelerin aslında kaygı verici olduğunu vurguladı.

Sınırın başka doğrultusunda devam etmekte tespit edilen zulmü ve felaketleri bir an evvel durdurmak amacıyla her bireyin elinden geleni yapması gerekliliğini altını çizen Brasseur, “Bu anlamda da bizim hem Suriye’ye hem de Türkiye’yi desteklememiz gerekiyor. Daha evvel Kilis Belediye Başkanı Kara, ‘Sınıra gelen insanları içeri almamak olmuyor. Çünkü onları içeri almazsanız o doğrultuda ölüyorlar ama içeri aldıkça sayı çoğaldıkça da o insanlara hizmet sunabilcek amacıyla de sizlerin de desteğinize gereksinimiz var’ demişti. Bu anlamda uluslararası dayanışma fazla önemli. Ben de onun amacıyla buradayım” ifadelerini kullandı.

Brasseur, “Ziyaretin sonrasında kurulte tespit edilen bireylerin kendi ülkelerine gittiklerinde, burada yaşananları anlatmaları, yardım ve destek amacıyla ikna etmeleri fazla önemli. Çünkü bizim de burada size karşı bir görevimiz var. Bu dayanışmayı gerçekleştirmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR