Aytaç Baran’ın Cenazesi Defnedildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’da uğradığı silahlı hücum neticesi hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par delegesi Aytaç Baran, 6-7 Ekim’de DAİŞ’in Kobani’ye (Ayn el Arap) yönelik hücumları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler esnasında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yanına defnedildi.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan alınan Baran’ın cenazesi, hücumnın gerçekleştiği Şehitlik semtindeki Yeni İhya Der’in önüne kadar konvoyla getirildi.

Buradaki bir camide kılınan namazın ardındannda Baran’ın cenazesi defnedilmek üzere Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.

Hüda Par Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, defin evveli yaptığı açıklamada, bir üyelerini kaybettiklerini, bunun acı bir hal olduğunu söyledi.

“Her seferinde bu son olsun gençlerimiz ölmesin, anneler ağlamasın, gerginlik olmasın diye söylüyoruz ancak tekrar durmuyorlar. Bunları durduracak kuvveti elinde bulunan insanlar durdurmuyor” olarak konuştu.

Yılmaz, bu topraklarda Müslüman, Hristiyan ve Yahudi’nin senelerce bir arada yaşadığını anımsattı.

Terör teşkilatı PKK’nın bir açıklama yapması gerekliliğini kaydeden Yılmaz, şu şekilde konuştu:

“Örgütün bu noktadan sonra ciddi bir açıklama yapması gerekiyor. Bizleri suçlayacağına sahadaki YDG-H çetelerine sahip çıksınlar. Bizim gençlerimizi öfkeyle kinle sebep dolduruyorlar. Sevgiyle dolu bulunan kalplerine sebep kin ve nefret tohumlarını ekiyorlar. Ama karşımızda laftan anlamayan, bugüne kadar tüm kuvvetinü silahtan, öldürmeden ve kandan alan bir teşkilat var. En güzel bildiği şey öldürmek, ‘öldür kazan, öldür sindir’ diyor. Böyle bir teşkilat güçlendikçe canavarlaşıyor. Bu canavarın tercih ardından ilk eylemidir.”

Türkiye toplumunun ve İslami cemaatlerin bu mevzuya duyarlı olmalarını isteyen Yılmaz, “Baran’ın babası yıkılmış, annesi perişan halde. Eşi, çocukları var oldukça doğmamış bir bebeği var. Ne için, teşkilatın ideolojik hakimiyeti için. Kürtlükse herkes Kürt’tür ama şayet ideolojik hakimiyetse o vakit halkın bunu görmesi lazım. Bize yüzlerce hücum var onlarca kardeşimiz şehit edildi ama görünen o ki teknik değiştirdiler evlerimizde, iş yerlerimizde ya da sokakta bize yönelecekler” diye konuştu.

Yılmaz, üyelerine sabırlı olmalarını ve provokasyona gelmemeleri ikazında da bulundu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardındannda grup, HDP ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile terör teşkilatı PKK aleyhine slogan attı. Baran’ın cenazesi salavatlar ile birlikte 6-7 Ekim’deki izinsiz gösteriler esnasında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yanına defnedildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR