Bahar Diyeti İle Fazla Kilolara Veda

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Her diyette bulunduğu gibi Bahar diyeti de uymanız gereken kurallar bütününden oluşuyor. Öncelik ile dilediğiniz kiloya inmek ya da bedeninizi dilediğiniz şekle kavuşturabilmek amacıyla her gün en az 2-3 litre su içmeniz gerekiyor. Eğer vakit bulabilirseniz 30 dakikalık tempolu yürüyüş ya da başka spor aktiviteleri, şayet vakit bulamazsanız da bulduğunuz kadar en azından 10 dakika ayırmanız gerekiyor. Bu diyetimizin esas maddesi egzersizden geçiyor.

Ger gün 2 fincan kadar yeşil çay, beyaz çay, detoks çayı da diyetimize yardımcı olmaktadır.

En baştan uyarmakta yarar var ki hamileler ya da bebeklerini emziren kadınlar amacıyla diyetimiz ideal değildir. Aynı vakitte yalnızca bu diyet amacıyla değil süreğen rahatsızlığı bulunan şahıslarda kesinlikle diyet uygulamak amacıyla kendi doktorlarından yardım almaları gerekiyor.

Sabah Kahvaltısı:

Sabah kahvaltısı günün en mühim öğünüdür. Ama bunun evvel uyanır uyanmaz 2 bardak su içiyoruz. Sonrasında kahvaltımızı da 1 saat içerisinde yapmamız gerekiyor. Kahvaltı da 1 dilim yağsız beyaz peynir, 1 adet haşlanmış yumurta beraberinde hazırlayacağınız salatalık, domates, maydanoz ve naneden meydana gelen bir karışım güne 1 ismim önde başlamanıza neden olacak. Bunun beraberinde 1 dilim de kepek ekmeği yiyebilirsiniz. Diyetimizde başta da bildirdiğimiz üzere yeşil çay içmeniz gerekiyor. Kahvaltı da 1 fincan şekersiz yeşil çay serbest.

  1. Ara Öğün:

Ara öğün günlük öğünler içerisinde en mühim bulunanıdır. Düzenli Aralıklarla ara öğün yaparsanız metabolizmanız hızlanacak ve normalde kilo aldırıcı gıdalar bile sizi teğet geçecektir. Ara öğünümüzde ise 1 adet şekersiz Türk kahvesi serbest. Yanında ise 8 adet çiğ fındık ya da 8 adet badem ile 2 tam ceviz yiyebilirsiniz.

Öğle Yemeği:

Öncelik ile 1 dilim tam tahıllı ekmek, 1 kase kadar kaymaksız az yağlı yoğurt, 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği (hangisini seviyorsanız) ve bunlarında beraberinde dilediğiniz malzemelerden hazırlayacağınız bir salata. Tabi ki salatamız fazla az yağlı olacak.

  1. Ara Öğün:

2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ile 1 bardak yağsız süt ya da yoğurt. Hem metabolizmanız hızlanacak hem de detoks tesiri yaratıyor.

Akşam Yemeği:

Gene sevdiğiniz sebzelerden bir salata hazırlayabilirsiniz. Bunun beraberinde bu her gün devam eden bir diyet bulunduğu amacıyla kendi canınızın istediği malzemeyi yemek amacıyla dilediğiniz sık sık seçebilirsiniz. Yani tavuk, balık ya da kırmızı et ana malzemeniz olacak biçimde ebatının 100 gram kadar olması gerekiyor. Akşam yemeğin de muhakkak ekmek yemiyoruz.

  1. Ara Öğün:

Gün amacıyla de en fazla kilo alınan kısım gece yatmadan yenen atıştırmalıklardır. Bu yüzden 3. ara öğün de yani akşam yemeği ile yatak arasında 8 adet çilek ya da 1 adet ufak muz Yemeniz serbest.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR