‘Balyoz Planı’ Davasında Temyiz Kararı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, tekrar görülen “Balyoz Planı” davasında, sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verdiği beraat kararını “usul ve yasaya aykırı bulunduğu” gerekçesiyle temyiz etti.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 236 sanık ile ilgili verdiği beraat kararının sonrasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Aydın, temyiz sürecine dair incelemesini tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Aydın, 7 sanık ile ilgili verdiği beraat kararının bozulması istemiyle Yargıtay’a başvurdu.

Temyiz dilekçesinde mahkemenin bütün sanıklar ile ilgili beraat kararı verdiğini hatırlatarak, “Sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’ın, atılı suçtan ayrı ayrı mahkumiyetlerine karar verilmesi gerekirken beraat etmelerinin usul ve yasaya aykırı bulunduğu kanaatiyle Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin söz hususu kararının bozulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur” ifadeleri kullanıldı.

“Konuşma içeriği vuruş yapmaya yönelik”

Ordunun, Milli Mutabakat Hükümeti kurma gibi bir vazife ve yetkisinin bulunmamasına karşın Doğan’ın seminer konuşmasında AK Parti iktidarının düşürülmesinden sonra Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasından dile getirdiği bildirilen dilekçede, şu şekilde devam edildi:

“Bu biçimde Çetin Doğan’ın plan seminerinde yaptığı konuşma içeriğinin mahiyeti itibarıyla vuruş yapmaya yönelik bulunduğu, başka sanıklar, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’ın plan seminerindeki konuşmalarının içerik itibarıyla Doğan’ın konuşmasına paralellik arz ettiği ve benzer mahiyette bulunduğu, sanıkların rütbeleri, buyruk ve komutaları altındaki birliklerin sayı ve imkanları ile sahip oldukları vasıta ve gereç bakımından atılı suçlamayı gerçekleştirmeye elverişli imkanlar içerisinde bulundukları anlaşılmıştır.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR