Bankalar Kredi Faiz Oranlarını Düşürüyor!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

YAPI KREDİ DÜŞÜRDÜ

Yapı Kredi konut ve bireysel gereksinim kredilerinde faiz oranlarını düşürdü. Bankadan uygulanan bildirime göre, konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, ev alabilmek isteyen müşterileri amacıyla konut kredisi faiz seviyesinı 1-60 ay vadelerde yüzde 0.90’a, 61-120 ay vadeler amacıyla ise yüzde 0.92’ye kadar indirdi. Yapı Kredi, 25 bin lira ve üstündeki bireysel gereksinim kredilerini ise bütün vadelerde yüzde 1,19’dan başlayan faiz oranlarıyla bugünden itibaren tüketicilere sunmaya başladı.

VAKIFBANK FAİZ ORANLARINI İNDİRDİ

VakıfBank’tan uygulanan bildirime göre, kredili mevduat hesabı faiz seviyesinı yüzde 2,02’den yüzde 1,99’a, kredi kartında ise 2,02 bulunan faiz seviyesinı 1,98’e çeken VakıfBank, KOBİ’lere tanıttığı “KOBİDost Kredisi” faiz seviyesinı da yüzde 0,98’e indirdi.

İhtiyaç kredisi faizini 1,26’dan 1,15’e, taşıt kredisini 1,15’ten 1,10’a indiren VakıfBank, bugünden itibaren uygulamaya aldığı faiz indirimleriyle, müşterilerine ideal çözümler bulmaya devam ediyor.

KOBİ’lere tanıttığı kredi kampanyalarına yenisini ekleyen VakıfBank, KOBİ’lerin her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla “KOBİDost Kredi” kampanyasını başlattı.

kredi-alacaklara-mujdeli-haber-ard-arda_x_8919416_661

Kampanya kapsamında ideal faiz oranlarıyla nakit desteği gerçekleştiren VakıfBank’ın “KOBİDost Kredisi” kampanyasından yararlanan işletmeler, kredisini aylık eşit taksitli olarak ödeyebiliyor.

Mevcut ve yeni VakıfBank KOBİ müşterileri amacıyla geçerli kampanya kapsamında 0.98 faiz seviyesi ve 36 aya kadar vade olanağıyla 100 bin liraya kadar kredi olanağı sunuluyor.

BİREYSEL KREDİ FAİZ ORANLARINI DA İNDİRDİ

Bireysel kredi faiz oranlarında da indirime giden VakıfBank, bin – 10 bin lira arası gereksinim kredilerinde faiz seviyesinı 1,26’dan yüzde 1,17’ye 10 bin – 50 bin lira arasında ise 1,26’dan yüzde 1,15’e indirdi.

Taşıt Kredilerinde ise yüzde 1,15 bulunan faiz seviyesi yüzde 1,10’a indirildi.

Geçtiğimiz aylarda konut kredisi faiz oranlarını aşağıya çeken VakıfBank, 3-12 ay arası vadelerde yüzde 0,80, 13-36 ay arası vadelerde yüzde 0,88, 37-60 ay arası vadelerde yüzde 0,90 ve 61-120 ay arası vadelerde ise yüzde 0,95 faiz seviyesi uygulamaya devam ediyor.

Diğer taraftan, Kredili Mevduat Hesabı akdi faiz seviyesinı 2,02’den 1.99’a çeken VakıfBank, kredi kartı faiz seviyesinı da 2,02’den 1,98’e indirdi.

TEB FAİZ İNDİRİMLERİNİ YENİLEDİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut, taşıt ve gereksinim kredisi faiz civarlarına bir indirim oldukça getirdi. TEB, yeni faiz indirimleri ile oldukça evvel konut kredisinde bütün vadelerde yüzde 0,97 bulunan faiz seviyesinı 60 ay vadede yüzde 90’a çekti. TEB, taşıt kredisi faiz seviyesinı yüzde 1,12’den yüzde 1,10’a; yüzde 1,40 bulunan gereksinim kredisi faizini ise yüzde 1,20’den başlayan faiz seviyesine indirdi.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi yeni faiz indirimleri ile alakalı şunları söyledi: “Makroekonomik anlamda, yapısal reformlar ve yatırım ortamının güzelleştirilmesi ile ekonomimizin büyümesi birincil evvelliğimiz. Ağustos ayında başlattığımız kampanyanın sektörün hareketlenmesi ve ekonominin hayatlanmasına mühim katkılar yaptığını görüyoruz. Bu çerçevede TEB olarak Ağustos ayında, 10 yıla kadar bulunan bütün vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediğimiz konut kredisi faiz seviyesinı 60 aya kadar yüzde 0,90’a çektik. Bu kapsamda bütün müşterilerimize vadelere göre yüzde 0,90’dan başlayan oranla konut kredisi faizi olanağı sunuyoruz. Bununla birlikte, bütün müşterilerimize koşullarına ideal, değişik ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada banka olarak bizim amacıyla mühim bulunan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en ideal çözümü üretmek ve aynı vakitte da ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak” dedi.

TEB, İhtiyaç ve taşıt kredisi faizlerini de indirdi Mendi, kasko sigortasını bankadan yaptıranlar amacıyla taşıt kredisi ve kış döneminde yükselen masraflara hususi yeni bir gereksinim kredisi kampanyası da başlattıklarını belirterek, “Araç sahibi olmak isteyen müşterilerimiz amacıyla taşıt kkredisinde yüzde 1,10; gereksinim kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz seviyesi sunuyoruz” dedi.

AKBANK’TAN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM

Akbank konut kredisi faiz oranlarında bütün vadelerde indirime giderken, buna ek olarak ilk evini alacaklara hususi 500 liraya kadar chip-para verecek.

Akbank’tan uygulanan bildirime göre banka, 2 yıla kadar bulunan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,90’a indirdi. 2 senenin üstündeki vadelerde 5 yıla kadar yüzde 0,93, 7 yıla kadar yüzde 0,95 ve 7 senenin üstünde yüzde 0,97 faiz seviyesi uygulanacak.

Akbank 31 Aralık’a kadar alacağı krediyle ilk kez ev sahibi olacak müşterilerine 500 liraya kadar chip-para kampanyası başlattığını da duyurdu. Kampanya kapsamında ilk ev amacıyla sarfedilen kredilere hususi olarak, kredi tutarının binde 5’i seviyesinda ve 500 lira ile sınırlı olmak üzere müşterilerin Akbank kartlarına chip-para yüklenecek.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZLERİNİ İNDİRDİ

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali, konut kredisi faizlerinde indirime gidildiğini kaydetti.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, tüketici ve ticaret kredileri ile ufak işletme kredi faizlerinde indirime gidildiğini ve konut kredisi faizlerinde bugünden geçerli olmak üzere 5 baz puan indirim yapıldığını kaydetti. Bali, “Bireysel ve esnaf kredi faizlerini aşağı indireceğiz. Taşıt kredilerinde faizi yüzde 1.18’den yüzde 1.10’a, gereksinim kredisini aylık yüzde 1.20’den yüzde 1.15’e, konut kredisini yüzde 0.95’ten yüzde 0.90’a indiriyoruz” dedi.

Bali İş Bankası’nın temerrüde düşen şirketlere ideal faiz oranlarıyla kredi vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

Bankaların sermaye yeterliliklerini günümüz seviyelerde koruması gerekliliğini ifade eden Bali, “Türkiye’nin yüzde 5 büyümesi amacıyla yüzde 15 kredi büyümesi gerekiyor” dedi ve Türkiye ekonomisinin 2016’da yüzde 3’ün üstünde büyümesini beklediklerini söyledi. Bali, “2016 iş planımız devam ediyor, hedeflere düzeltme yapmadık” olarak konuştu. Bali, bankaların nominal karlarının arttığını fakat özkaynak karlılığının büyümediğini kaydetti.

Bali, Merkez Bankası’nın mecburi karşılık seviyesiyla alakalı kararlarının Türkiye ekonomisi amacıyla güzel olduğunu belirtti.

Bali, kredi faizlerindeki indirimlerin net faiz margında hafif daralmaya sebep olabileceğini, fakat bu daralmanın fonlama maliyetleri yolu ile karşılanacağını söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR