Bayram’da Otobüs için Ek Seferler Yapılabilecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, şehirler arası taşımacılık yapan otobüs şirketlerine, Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinde B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri tercih etme hakkı tanındı.

25 KİŞİ VE ÜSTÜ KAPASİTELİ OTOBÜSLERLE TAŞIMACILIK YAPILABİLECEK

Bakanlığın izni çerçevesinde Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce yayımlanan genelgede, Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri süresince yolcu potansiyelinin önemli derecede artmasının beklendiği açıklanarak, her iki bayramda da yolcuların şehirler arası seyahat isteğinin, mevcut otobüs firmaları ve otobüsleriyle yolcu taşıması yapanların kapasitesiyle tamamlanmasının zor olacağı belirlendi.

Genelgeye göre, 23-29 Haziran ile 29 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde, B1 ve D1 yetki belgesi sahibi şirketler, süre tarifesine bağlı kalmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuğa sahip otobüsleri kullanabilecek.

ÜCRET TARİFESİNE UYULACAK

Bakanlık, şirketlere tarifeli yolcu taşımacılığı hat listesinin dışında kalmamaları, ücret tarifelerine uymaları, bu konuda bir taşıma sözleşmesinde bulunmaları ve bu sözleşmeyi seyahat esnasında taşıtta yapmaları zorunluluğu da yapıldı.

B2 yetki belgesi uluslararası tarifesiz, D2 belgesi de yurt içi tarifesiz otobüs yolculuklarında bulunacaklara verilmektedir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR