Bedelini Ödemeyen Çiftçilere Elektrik Verilmeyecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, bedelini ödemeyen çiftçilere elektrik vermeyeceğini açıkladı.

DAHA ÖNCE KAMPANYALAR YAPILDI

Dicle EDAŞ, oldukça evvel 2 kez gerçekleştirdiği ‘Tarımsal Sulama Kampanyası’nı, 2015 senesi amacıyla 3. kez yaşama geçiriyor. Konuyla alakalı şeklinde Dicle EDAŞ’tan uygulanan yazılı bildirimde, oldukça evvelki kampanyalarda elektrik enerjisi kullanım bedelinde yüzde 90’a varan oranda indirim yapıldığının altı çizilerek, “Söz konusu indirim yalnız etkinlik gösterdiğimiz illerde şirketimiz yönünden yapılmakta olup diğer dağıtım şirketlerince ülkemizin diğer yerlerinde uygulanmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“YÜZDE 90’A VARAN ORANDA İNDİRİM YAPILDI”

Dicle EDAŞ yönünden kampanya ile alakalı şeklinde uygulanan yazılı bildirimde şunlara yer verildi:

“Şirketimiz; 2013 ve 2014 senelerinde bulunduğu gibi 2015 senesinde da çiftçilerimizin tarımsal giderlerini azaltmak, tarımsal etkinlikleri desteklemek ve bölge ekonomisine katkı sağlamak hedefiyle üçüncü defa tarımsal sulama kampanyası yapmıştır. Şirketimiz; fazla büyük fedakarlığa katlanarak, kıymetli çiftçilerimize düzenlenen bu kampanyalar kapsamında elektrik enerjisi kullanım bedellerine yüzde 80- yüzde 90 arasında değişen oranlarda indirim yapmıştır. Genellikle şu konusu vurgulamakta fayda var; söz konusu indirim yalnız etkinlik gösterdiğimiz illerde şirketimiz yönünden yapılmakta olup diğer dağıtım şirketlerince ülkemizin diğer yerlerinde uygulanmamaktadır”.

bedelini-odemeyen-ciftcilere-elektrik-verilmeyecek-7881493_x_3559_o[1]

KAMPANYAYA KATILAN ÇİFTÇİYE CAZİP FİYAT

Dicle EDAŞ’ın etkinlik gösterdiği ve tarımsal sulamanın yoğun bulunduğu illerde büyük oranda kampanyaya katılım olmasına rağmen, Mardin ilindeki çiftçilerimizin mühim bir kısmının eski bedelsiz kullanma alışkanlıklarını devam ettirerek, kendileri amacıyla son derece avantajlı bulunan bu kampanyaya durumu hazırda katılım sağlamadıkları belirti edilen bildirimde, “Öncelikle Dicle EDAŞ şeklinde, helalleşme kampanyamıza katılarak elektrik borcunu ödeyen çiftçilerimize teşekkür eder, ileri senelerde düzenlenecek kampanyalara da iştirak etmeleri durumunda bu çiftçilerimize cazip fiyatlarla elektrik tedarik edeceğimizi belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

“KAÇAK ELEKTRİĞİN BEDELİNİ TÜM TÜRKİYE ÖDÜYOR”

Herhangi bir sulama gereksinimi olmamasına rağmen, birtakım tarımsal sulama tesislerinin hala faal bulunduğu ve hem de yağmur yağdığı durumda boş arazilerin lüzumsuz bir biçimde sulandığının saptandığı belirti edilen bildirimde, mühim oranda elektrik enerjisinin israf ve heba edildiğinin belirleme edildiği kaydedildi. Açıklamada, “Kamuoyunca da fazla güzel bilindiği üzere; bedeli ödenmeden israf edilen ya da kaçak sarfedilen her bir kilowatt elektrik enerjisinin bedelini, başta bölgemizdeki mesuliyet bilinciyle hareket eden abonelerimiz olmak üzere, bütün Türkiye vatandaşları karşılamaktadır. Bedeli ödenmeden kaçak ya da israf edilerek elektrik kullanılması, cezai yaptırımı bulunan, etik değerlerden uzak bir davranıştır. Bundan ötürü şirketimiz yönünden kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin dağıtım ve tedarik hizmetinde güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bu kapsamda duyarlı ve vicdan sahibi halkımızı kaçak ve aşırı israf elektrik kullanma kültürü ile mücadeleye çağrı ediyoruz” denildi.

“YENİ SEZONDA KESİNLİKLE ELEKTRİK VERİLEMEYECEK”

Dicle EDAŞ yönünden uygulanan bildirimde şunlara yer verildi:

“Şirketimiz abone kayıtları ile Besin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgilerinin incelenmesi neticesinde; elektrik kullanmak hedefiyle tarımsal sulama yaptığı belirleme edilen ve tarımsal sulamada kullandığı elektrik bedelini ödemeyen çiftçilerimize önümüzdeki sezon muhakkak elektrik verilemeyecektir. Hem de işlemiş senelerde kullanmış bulunduğu elektriğin bedelinin tahsili amacıyla bütün hukuki yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR