Beraat Eden Adamdan 300 Bin Lira Tazminat Davası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İzmir’in Urla eyaletinde 5 sene evvel iş adamı Ayhan Çelenk’in, tarihi Malgaca Pazarı’nda silahlı saldırıda öldürülmesi olayında tutuklanıp 7 ay cezaevinde kalan ve yargılama sonucunda beraat eden Ulaş Oyuk, avukatı Tolga Turgut vasıtasıyla Maliye hazinesine karşı parasal ve manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle dava açtı.

OTOMOBİLDEN ATEŞ AÇILDI

Olay, 14 Ağustos 2012’de, tarihi Malgaca Pazarı’nda ortaya geldi. İş adamı Vedat Orhan Çelenk’in kardeşi Ayhan Çelenk, izlediği Urla Bağbozumu Şenlikleri’nin sonrasında meydanda otururken, otomobilden açılan ateşle ağır yaralandı. Özel bir kolejin ortaklarından da bulunan Çelenk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

POLİSİN TAKİBİ SONUCU YAKALANDILAR

Soruşturma başlatan polis, Çelenk’i borç – alacak anlaşmazlığı sebebiyle Soner Taşoku’nun vurduğunu, suç ortağı Seyfettin Çağlar ile kaçtığını belirledi. Polis ekipleri takip sonucu, cinayeti işledikleri öne sürülen Soner Taşoku ve Seyfettin Çağlar’ı İstanbul’da yakaladı. Aynı operasyon kapsamında olayda gözcülük yaptığı ileri sürülen Ulaş Oyuk’la eş güdümlü toplam 8 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı tutuklandı, haklarında ömürboyu ve 5’er sene hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava adımında Çağlar ile Taşoku dışındaki bütün sanıklar tahliye edildi. İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada mahkeme heyeti, sanıklar Soner Taşoku ve Seyfettin Çağlar’ı evvel müebbet hapis cezasına çarptırdı, sonrasında suçu haksız tahrik altında işledikleri lüzumçesiyle cezalarını 18’er senea düşürdü. Tutuksuz başka sanıkların bütünü ise beraat etti.

7 AY BOYUNCA TUTUKLU KALDI

Beraat kararının onanmasının sonrasında, 7 ay süresince tutuklu kalan evli bir çocuk babası Ulaş Oyuk, avukatı Tolga Turgut vasıtasıyla ‘Haksız gözaltı ve tutuklama’ sebebiyle mağdur bulunduğunu belirtip, Maliye hazinesine karşı 42 bin lirası parasal, 258 bin lirası manevi toplam 300 bin lira tazminat istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

”MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRAMIŞTIR”

Avukat Tolga Turgut, mahkemeye verilen dava dilekçesinde, müvekkilinin yaşadığı sıkıntıları dile getirip şu şekilde dedi:

“Müvekkilim tutuklanana kadar ticaret ile uğraşmaktaydı ve aylık ortalama 5 bin lira kazanıyordu. Cezaevinde kaldığı aşağı yukarı 7 ay süresince çalışmamış ve aşağı yukarı 35 bin lira kazançtan mahrum kalmıştır. Ölen bireyin Urla’da bilinen bir iş adamı olması ve günlerce gazete ve televizyonlarda haberin yayınlanması sebebiyle lüzum parasal ve de lüzumse manevi açıdan zarara uğramıştır. Kendisi ve ailesinin çekmiş bulunduğu telafisi imkânsız acı ve ızdırapların bir nebze de olsa dindirilmesi amacıyla bu davayı açmak mecburiyetinde kaldık.”

Avukat Tolga Turgut tarafından, ağır ceza mahkemesinde açılan davanın görülmesine şimdilik başlanmadı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR