Beratcan’ın Öldürülmesini Annesinin İstediği Ortaya Çıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kartal’da kaybolduktan sonra Tuzla’da ormanlık alanda cesedi belirleme edilen 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün ölümüne dair yürütülen tahkîkat tamamlandı.

Soruşturmada 10 yaşındaki Beratcan’ı öldüren servis şoförü ile annesinin gönül teması bulunduğu, temaslerini gördükleri amacıyla öldürülmesini annesi istediği ve cinayetin işlendiği gün defalarca telefonda konuştukları meydana çıktı.

AİLESİ DURUMU POLİSE BİLDİRMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Beratcan Karakütük’ün vaka günü saat 14.20’de okuldan çıktığı, eve dönmemesi üstüne ailesi yönünden uygulanan bütün aramalara karşın bulunamadığı ve durumun polise bildirdiği anlatıldı.

GÜVENLİK KAMERALARI OKLARI SERVİS ŞOFÖRÜNE ÇEVİRDİ

İddianamede, tahkîkat kapsamında Beratcan’ın okulundan çıktıktan sonra girmiş olabileceği güzargahtaki kamera girdilerinin incelenmesi neticesinde beyaz renkli servis minibüsüne benzeyen bir araca binerek Vatansever Caddesi üzerinden Yakacık istikamatine doğru gittiği, incelemenin genişletilmesi neticesinde aracın şüpheli Ersin Kaşıkçı’ya ait bulunduğunun belirlendiği anlatıldı.

CESED MENFEZİN İÇERİSİNDE BULUNDU

Bunun üstüne şüphelinin yakalanması hedefiyle çalışmaların başlatıldığı belirti edilen iddianamede, bu incelemeler neticesinde maktülün cesedinin Tuzla Ankara Asfaltı Caddesi Tepeören Mahallesi Trafo Merkezi karşısında belirleme edilen menfezin ortamında bulunması sebebiyle şüphelinin kullanmış bulunduğu aracın koordinat verilerinin çıkartıldığı kaydedildi.

beratcan-in-oldurulmesinde-mide-bulandiran_x_8673698_2688_z3[1]

ANNESİYLE ŞOFÖR 6-7 YIL DUYGUSAL İLİŞKİ YAŞAMIŞ

İddianamede, suç tarihinde şüphelinin aracının maktülün ölü varbulunduğu yerde varbulunduğuna dair sinyal verdiğinin belirlenmesi üstüne Kaşıkçı’nın yakalandığı belirtilerek, alınan ifadesinde Beratcan’ın annesi belirleme edilen Türkan Karakütük ile aşağı yukarı 6-7 senelik vakit zarfında duygusal temaslerinin varbulunduğu, bu vakit zarfında aralarında cinsel eş güdümlüliğin gerçekleştiğini anlattığı kaydedildi.

ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLMESİNİ ANNESİ İSTEMİŞ

Şüpheli Kaşıkçı’nın beberaberinde temas hayat sürdürdükleri sırada Türkan Karakütük’ün oğlunu da beraberinde getirdiği ve yaşamış bulunduğu temasa Beratcan’ın da tanık bulunduğunu söylediği ifade edilerek, Türkan Karakütük’ün oğlunun bu vakası aile bireylerine anlatılmasından kortuğundan dvakaı kendisinden onu öldürmesini istemesi üstüne vaka günü belirleme edilen Beratcan’ı minibüse alarak koli bandı ile ellerini, ağzını ve ayaklarını bağladığı ve aracın bagaj kısmına yatırarak üstüne battaniye kapattığı, bir müddet vasıta ile gezdikten sonra vaka yerine giderek bir kanal kenarında durduğunu ve Beratcan’ı suda boğarak öldürdüğünü ve su kanalına attığını söylediği aktarıldı.

ANNE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İddianamede, Adli Tıp Kurumu’ndan verdiği raporda, Beratcan’ın ölümünün suda boğulma neticesi meydana gediğinin belirtildiği kaydedildi.

Şüpheli Kaşıkçı’nın bu vakası yapmak amacıyla kendisini anne Türkan Karakütük’ün azmettirdiğini söylemesi üstüne annenin de beyanının alındığı bahsedilen iddianamede, Türkan Karakütük’ün üstüne atılan suçlamayı kabul etmediği, fakat verdiği ifadeler irdelendiğinde Ersin ile belirleme edilen temasını kabul ettiği, bir diğer ifadesinde ise şüpheli Kaşıkçı’dan şüphelenmediğini belirttiği, bir diğer ifadesinde oğlu kaybolduktan sonra Ersin Kayıkçı’yı bir kez aradığını kabul ettiği aktarıldı.

OLAY GÜNÜ DEFALARCA GÖRÜŞTÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI

İddianamede, vaka günü saat 07.05 de Türkan Karakütük ile Ersin Kaşıkçı’nın mesajlaştıkları belirtilerek, ilaveten saat 10.01′ de ise 574 saniye görüştükleri, saat 17.10’da şüpheli Kaşıkçı’nın Beratcan’ı su kanalına attığı yerde varbulunduğu sırada, Türkan Karakütük ile görüştüklerinin iletişimin incelenmesi ve belirleme tutanağı ile sabit bulunduğu vurgulandı.

SUÇU ANNESİNİN İŞLETTİĞİNE ISRAR ETTİ

Şüpheli Kaşıkçı ile Türkan Karakütük’ün vaka gününe kadar temaslerinin devam ettiği belirti edilen iddianamede, şüpheli Kaşıkçı’nın bütün aşamalarda bu vakası anne Karakütük’ün azmettirmesi neticesi işlediğini istikrarlı bir biçimde beyan ettiği, dosya kapsamı ele alındığında ve bütün kanıtlar eş güdümlü değerlendirildiğinde kuşkuluların üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı belirtildi.

ŞOFÖRE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

İddianamede, Beratcan’ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile ilgili “çocuğu ya da vücut ya da ruh bakımından kendini savunamayacak bireyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR