Bursaspor Ertuğrul Sağlam ile yeniden

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yeşil-beyazlı kulübün Özlüce Tesisleri’ne helikopterle gelen Sağlam, kalabalık taraftar topluluğunca tezahüratlarla karşılandı.

Yoğun ilgi bundan dolayı aşağı yukarı 300 metre uzaklıktaki tesislere güçlükle geride bıraktığımız Sağlam, taraftarların bu sıcak ilgisine teşekkür ederek karşılık verdi.

“Söyleyin kimde var bu tür bir adam, adam gibi adam Ertuğrul Sağlam” ve “şampiyon” tezahüratları yapan taraftarlar, imza töreni amacıyla hazırlanan salonu doldurdu. Pek çok taraftar, yoğunluk sebebiyle imza töreninin gerçekleştirildiği salona giremedi.

Kulüp başkanı Recep Bölükbaşı, imza töreninde yaptığı konuşmada, şampiyon oldukları 2009-2010 sezonunu hatırlatarak, o dönemki heyecan, ambiyans ve enerjgüzel bu toplantıda gördüğünü söyledi.

Bursaspor’un 2010’da şampiyonluk yaşayarak Türk futbolunda bir devrim yaptığını bildiren Bölükbaşı, bu başarının en mühim mimarları arasında merhum kulüp başkanı İbrahim Yazıcı ile Sağlam’ın yer aldığını anlattı.

Bölükbaşı, Bursaspor’un şampiyonluk ardından ligde devamlı zirveye oynadığını ve her yıl Avrupa kupalarına katıldığını anımsatarak, “Allah izin verirse bu yıldan itibaren Bursaspor ligde tekrar ses getirecek. Elbette bu sizlerin yardımıyla olacak. Birlik ve birliktelik içerisinde olursak bizi şampiyonluk da kesmez, Avrupa kupaları, güzel futbol da kesmez. Hedefimiz Avrupa’da oldukça başarılı olmak, dünya kulübü olmak” diye konuştu.

Sağlam’ın, önergüzel seve seve kabul ettiğini altını çizen Bölükbaşı, onun çok heyecanlı olduğunu ve tatil yapmadan işe koyulacağını belirtti.

Büyük Bursaspor’u meydana getirmek amacıyla çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Bölükbaşı, “Başkan, idare ve hocanın çalışması yeterli değil. Birlik ve birliktelik içerisinde, sabırlı olmamız lazım. Artık Bursaspor oldukça da büyüyor. Stadımız bitmek üzere. Yeni sezona inşallah orada başlangıç yapacağız. Kombine biletlerin fiyatlarını da ona göre ayarladık. 45 bin şahıslik stadı en az 30-35 bin şahıs dolduralım, birlik ve birliktelik içerisinde olalım ki şampiyonluktan bahsedelim” değerlendirmesinde bulundu.

– “Bırakın Batalla’yı kardeşim”

Bölükbaşı, taraftarların, eski futbolcuları Pablo Martin Batalla lehine tezahürat yapmasına reaksiyon gösterdi.

Salonda imza töreni amacıyla toplandıklarına ilgi çeken Bölükbaşı, “Başkan, idare, hocalar ve futbolcular gider. Batalla 32 yaşında kardeşim. Batalla gelmek istemiyor. Gelse bile maliyeti yüksek. Bırakın Batalla’yı kardeşim. Geçen yıl Ozan Tufan, Volkan Şen, Serdar Aziz gibi futbolcuları çıkardık, onlara sahip çıkın. Batalla devri kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Sezon içerisinde her hafta bir antrenmanı taraftarlara açacakları verisini veren Bölükbaşı, ilaveten idare şeklinde 15 günde bir onlarla toplantı gerçeklştirmeyi düşündüklerini kaydetti.

– “Bursaspor büyük bir camia”

Sağlam ise Bursaspor’a ikinci gelişinde, ilk imza töreninden oldukça heyecanlı olduğunu vurguladı.

Bursaspor’a ilk imzasını attığı 2 Ocak 2009’da, birlik, birliktelik ve kenetlenme durumunda şampiyon olabileceklerini söylediğini hatırlatan Sağlam, şu şekilde devam etti:

“Belki o sözlere bu salonda bulunanlar ve televizyon başında toplantıyı izleyen Bursaspor taraftarları inanmayı tercih etmişti ancak o gün söylediklerimizi hayal şeklinde değerlendirenler, bugün söylediklerimizi oldukça çok öneme alacaktır. 2,5 yıl evvel düzenlediğim basın toplantısında, ‘Yeniden gelmek amacıyla gidiyorum’ demiştim. Bizler, bazılarının hayal şeklinde gördüğü bu büyük başarılara hep birlikte ulaştık. Tek kalp olduğumuzda neler yapabileceğimiz defalarca kanıtladık. Şimdi de yapmamamız amacıyla hiçbir neden yok. O bütünlük, sinerji sağlanırsa dün yaptığımızı yarın da yaparız. İşimiz basit değil hem de evvelkinden oldukça da güç ama gücümüzü inancımızdan alırsak başarırız. Bursa’ya, bu camianın gücüne inanıyorum. Allah’a şükürler olsun ki heyecanımız da motivasyonumuz da eskisinden çok oldukça üst seviyede. Kimse merak etmesin, bizden ne istenildiğinin farkındayız.”

Ertuğrul Sağlam, rakipleri amacıyla “Timsah Arena’dan puan çıkartmak, burada puan alabilmek çok güç” algısını oluşturacaklarına değindi.

Doğru planlama, tek kalp, tek ses anlayışıyla tekrar bir tarih yazacaklarına inandıklarını bildiren Sağlam, “Bursaspor büyük bir camia ve büyük düşünmek güçunda. Yazacağımız tarihin bir parçası olmak isteyen bütün taraftarlarımızı da statta görmek istiyoruz. Şunu herkes bilsin ki herkes ne kadar iddialıysa biz onlardan oldukça da çok iddialıyız. Şimdi çalışma, iş, tekrar tarih yazma zamanı” görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından, taraftarların Bursaspor idareinden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i kongrede desteklememesini istemesine Bölükbaşı, “Bursaspor’un menfaatleri ne gerektiriyorsa biz onu yapıyoruz. Ahmet, Mehmet, şahıslar mühim değildir” yanıtını verdi.

Bölükbaşı, Sağlam’ın 3 yıllik sözleşmeyi imzalamasından sonra taraftarların talebi onlara “üçlü” çektirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR