Cansu Aksoy’un hedefi Avrupa şampiyonluğu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İlkokulda öğretmenlerinin yaramazlıkları nedeniyle “Bu çocuktan bir şey olmaz” dedikleri 15 yaşındaki Cansu Aksoy, 2 sene evvel başladığı güreşte, bugüne kadar pek fazla başarı elde etti.

Şarkikaraağaç eyaletinde Aksoy ailesinin 3 çocuğundan biri şeklinde dünyaya gelen 15 yaşındaki Cansu Aksoy, ilçedeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim görmeye başladı. Yaptığı yaramazlıklar nedeniyle öğretmenlerinin tepkisini çeken Aksoy, babasına “Bu çocuktan bir şey olmaz” dendiğinde okula ara verdi.

Bir sene aradan sonra tekrar okula başlayan Aksoy’un hayatı, 2 sene evvel ilçeye gelen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileriyle tanışması ile değişti. Güreş seçmelerini kazanan Aksoy, fazla rahat antrenman yapabilmek amacıyla ablası Kadriye ile 150 kilometre uzaklıktaki Atabey ilçesi Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu’nda eğitim görmeye başladı.

Yaklaşık 5 aylık antrenmanın sonrasında katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında 40 kiloda üçüncü bulunan Aksoy, bu seneki Türkiye şampiyonasında ise birinciliği kazandı. Aksoy, nisan ayında Antalya’da düzenlenen 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvası’nda da birinciliği elde etti.

Antrenmanlarını ablası ile devam ettiren Aksoy’un şimdiki amacı Sırbistan’da düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşmak.

“Her vakit en güzelsini gerçeklştirmeyi istiyorum”

Cansu Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulda fazla yaramaz olduğunu, bu durumun öğretmenlerini gerektiğince zorladığını söyledi.

Okula çağrılan babasına öğretmenlerinin, “Bu çocuktan bir şey olmaz” denildiğini dile getiren Aksoy, bunun üstüne eğitimine bir sene ara verdiğini kaydetti.

Bir sene sonra tekrar okula başladığını ve başarılı bir eğitim süreci geçirdiğini izah eden Aksoy, ortaokul döneminde ilçede uygulanan güreş seçmelerini kazandığını, sonrasında bu sporu yapmaya başladığını ifade etti.

Katıldığı turnuvalarda başarılı olmaya başladığına ilgi çeken Aksoy, “Bir yandan eğitimimi sürdürdüm, bir yandan da güreşmeye başladım. Bugüne kadar pek fazla derece kazandım” dedi.

Her vakit en güzelsini gerçeklştirmeyi istediğini altını çizen Aksoy, “Güreş seçmelerini kazandığımda kendimi zirveye taşımak amacıyla bir şansım olduğuna inandım. Ailem de her vakit destek oldu. Babam fazla güzel çalışmam amacıyla evin bahçesine çalışma aletleri kurdu. Annem de fazla güzel beslenmem amacıyla elinden geleni yaptı. Hedefim milli takımla başarılar kazanmak” diye konuştu.

Başarısının sırrı “hırsı”

Aksoy’un antrenörü Esra Ak ise öğrencisinin hırsı ile başka öğrencilerden ayrıldığını söyledi.

Ak, Aksoy’un her şeyi biraz fazla güzel yapmanın gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Cansu’nun başarısının en büyük nedeni hırsı” değerlendirmesinde bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR