Cerablus’ta 10, Rai’de 3 Köy ÖSO Kontrolünde

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakanlık Koordinasyon Merkezince, “Fırat Kalkanı” harekatı kapsamında, Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiği, köylerin ÖSO denetimine geçtiği bildirildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden uygulanan yazılı açıklamada, DAEŞ başta olmak üzere Suriye’deki terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelen tehditlerinin uluslararası hukuktan kaynaklanan yasal müdafaa hakkı kapsamında bertaraf edilmesi, sınır hattının terör unsurlarından temizlenmesi, terör örgütlerinin denetimi altındaki bölgelerde yaşam sürdüren gereksinim sahiplerine insani yardımların ulaştırılması ve DAEŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonuna destek verilmesi amaçiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destek verdiği “Fırat Kalkanı Harekatı”nın sürdüğü belirtildi.

“SİVİLLERİN VURULDUĞU İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Harekat kapsamında Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) batı ve güney tarafına doğru ilerlemesini sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, şu veriler verildi:

“Cerablus (Karkamış) bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO denetimine geçmiştir. Rai (Çobanbey) bölgesinde Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO denetimine geçmiştir. Türk Kızılayı ekiplerince gereksinim sahiplerine insani yardım ulaştırılması ve sıcak yemek dağıtımına başlanmıştır. Dün 5 bin kişilik sıcak yemeğin dağıtımı gerçekleştirilmiştir. ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ esnasında sivillerin vurulduğuna ya da amaç alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Suriye’de icra edilen harekat kapsamında bölümde yaşam sürdüren sivil halkın zarar görmemesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tedbiri almakta ve bu hususta azami hassasiyet göstermektedir.”

basbakanlik-tan-flas-firat-kalkani-aciklamasi_x_8735596_656_z1[1]

CERABLUS’A ÖSO TAKVİYESİ

Öte yandan Gaziantep’in Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine 2 otobüs ile ÖSO birliği sevk edildi.

Bugün akşam saatlerinde Karkamış’ın Kıvırcık Mahallesi bölgesinde harekatın ilk günü açılan geçitten sevk edilmek üzere sınıra 2 otobüs ile operasyonların sürdüğü Cerablus’a gönderilmek üzere ÖSO birliği gönderildi.

Karkamış sınırındaki emniyet önlemleri ise devam ediyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR