Çeyrek Final Darüşşafaka 72-67 Banvit

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk karşılaşmasında Banvit’i 72-67 mağlup etmekte olan Darüşşafaka Doğuş, seride 1-0 olarak öne geçmiş bulunuyor. Bu önemli karşılaşmadan galip ayrılan taraf Darüşşafaka oldu. Karşılıklı olarak büyük mücadelenin sergilendiği maçta Darüşşafaka ilk etapta gerçekten işi sıkı tutmayı bildi.

DARÜŞŞAFAKA Önlemini Baştan Aldı

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta iki takım da dış atışlarda sayı bulurken, Darüşşafaka Doğuş 7. dakikayı 16-15 üstün geçti. Ev sahibi takım daha sonra Wanamaker ve Bertans ile skor üretti ve ilk periyodu 20-15 üstün bitirdi.

İkinci yarının ilk anlarında Bertans ve Wilbekin ile etkili şekilde Darüşşafaka Doğuş, 14. dakikada 28-20 farkı açarak oyunu üstünlüğünü koydu. Banvit takımında Furkan Korkmaz ve Theodore’nin basketleriyle skorda eşitliği sağlamayı amaçlarken, ev sahibi ekip soyunma odasına da 36-32 önde girdi.

 

İkinci Bölümde Fark Giderek Arttı

Maçın ikinci yarısına boyalı alandan ürettiği basketlerle başlayan Darüşşafaka Doğuş, Bertans ve Wanamaker’ın da dış atıştan verdiği destekle 29. dakikada farkı 10 sayıya (52-42) çıkardı. Yeşil siyahlı ekip öncelikle hücumda yeterince başarılı olmayan rakibiyle Wanamaker ile üç sayı çizgisinin hemen geri kısmından üst üste basketler alarak oyunu sürdürdü ve son aşamada 58-43 galip olarak girdi.

Son bölümde ise Theodore ile sayı almaya devam eden Banvit takımı, 37. dakikada farkı 9 sayıya (67-58) düşürmeyi başardı. Bertans’ın üç sayılık basketiyle yeniden oyuna ağırlığını koyan Darüşşafaka Doğuş, karşı takımın geri dönüşüne kesinlikle izin vermeyerek müsabakadan 72-67 galip olarak ayrıldı ve seride 1-0 önde olarak karşılaşmadan ayrıldı. İki galibiyeti yapan takımın yarı finale yükseleceği seride ikinci maç ise 26 Mayıs 2017 Cuma günü Bandırma’da yapılacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR