“Çifte Şelale” Doğa Tutkunlarının Uğrak Yeri Oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi’ndeki Çifte Şelale, havaların ısınmasıyla tabiat tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Çifte Şelale, son senelerde Türkiye’nin nüfusu en yoğun ve en dinamik kenti İstanbul’dan hafta sonları uzaklaşarak gerilim atmak isteyenlerin yeni gözdesi.

Yeşil-Mavi Yol güzergahında tespit edilen ve Yalova’ya 29 kilometre mesafedeki Yalova Kent Ormanı amacıyladen geçilerek ulaşılan Çifte Şelale, tabiatnın eşi benzeri olmayan güzelliklerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Çifte Şelale’ye, Kent Ormanı’ndan 2 kilometre patika yürüyüş yolu kullanılarak, asma köprü ve seyir teraslarından geçilerek ulaşılıyor. Şelalelerin etrafındaki yeşil alanlar, kamp kurmak ve trekking uygulamak isteyenler amacıyla de ideal natural ortama sahip.

Etrafı ıhlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçlarıyla bezenen Çifte Şelale’deki ortam, değişik türlerdeki kuş sesleri ile birlikte tabiatnın nadide güzelliklerini insanlara sunuyor. Sıcak havadan bunalan ziyaretçiler, şelalenin buz gibi soğuk suyunda yüzerek serinliyor.

Ayrıca şelalenin etrafında yer alan oturma ve dinlenme grupları, piknik yerleri, içme suyu, seyir terasları, mescit, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi detaylı imkanlardan da faydalanmak mümkün.

Çitfe Şelale’ye arkadaşları ve köpeğiyle gelen Tuğçe Torun, İstanbul’a yakın olması ve kamp yapma olanağı bulunması bundan dolayı şelaleye şans buldukça geldiklerini söyledi.

Torun, bölümde dar bir alanda yayla, göl ve şelale gibi bir fazla tabiat harikasının yan yana varolduğu Çifte Şelale’de zaman geçirmenin, büyük kentin geriliminden insanı uzaklaştırdığını ve mutlu ettiğini dile getirdi.

Özellikle Çifte Şelale’nin buz gibi suyunda serinlemenin ve kayalıklarda güneşlenmenin değişik bir duygu olduğunu izah eden Torun, Çifte Şelale’yi, tabiat tutkunlarına ve kent yorgunluğunu atmak isteyenlere tavsiye ettiğini anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR