Çoğu yetim ve öksüz 15 bin çocuğun yüzü gülecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şanlıurfa’daki Ay Işığım Yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneği, “Bayramlık, yetimin bayramı olsun” sloganıyla çoksı yetim ve öksüz 15 bin çocuğu yeni kıyafetle buluşturmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa’da 2006’da etkinliğe geride bıraktığımız dernek hayırseverlerin desteği sayesinde her sene biraz oldukça büyüyerek yardımlarını artırdı.

Ayni ve nakdi yardımların yanı sıra burs, kira, ev eşyası veren dernek, il çapında yaşam sürdüren yetim ve öksüz çocukların greksinimlerini belirleme ediyor.

Ailelerin başvurularını da hayırseverler vasıtasıyla dşayetlendiren dernek üyeleri, bilhassa dini bayramlarda yetim ve öksüz çocuklara anne ve babalarının eksikliğini hissettirmemek amacıyla yoğun çaba harcıyor.

Her sene oldukça çok yetim ve öksüz çocuğun bayramlık giysi ihtiyacını gidermeye çalışan dernek üyeleri, bu sene “Bayramlık, yetimin bayramı olsun” sloganıyla 15 bin çocuğu yeni kıyafetlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

‘Bir yetimi giydirmenin bedeli 50 lira’

Ay Işığım Derneği Başkan Yardımcısı Murat Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının yetimlerin tüm greksinimlerini karşılamak olduğunu söyledi.

Dernekten bin 250 ailenin her ay yardım aldığını bildiren Deveci, ailelerin dernek binasında belirleme edilen marketten de istedikleri gibi alış veriş yaptıklarını ifade etti.

Ramazan Bayramı bundan dolayı yetim ve öksüz çocukların yanı sıra gereksinim sahibi ailelerin çocuklarına da bayramlık armağan edeceklerini dile getiren Deveci, şunları kaydetti:

“Bayramın bir çocuk amacıyla ne kadar mühim olduğunu, kendi çocukluğumuzdan biliriz. Bir çocuğun, bayram sabahı uyandığında şayet bayramlığı yoksa, bayramlık alacak bir babası yoksa boynu oldukça bir bükük olur. Genellikle yetim çocukları giydirerek, bayram sabahı gülümsemelerini sağlamanın bedeli 50 lira. İnşallah bu sene 15 bin çocuğumuza bayram sevinci yaşatacağız.”

Deveci, oldukça çok çocuğa ulaşmak amacıyla hayırseverleri kampanyaya destek vermeye çağırdı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR